Amsterdam

Oprichting
Petra Grimbergen is in 1996 gestart met een wielrengroep speciaal voor vrouwen. In 2003 heeft Sissy van Alebeek de trainingen een aantal jaren overgenomen. Vanaf 2008 worden de woensdagtrainingen door Maan Klomp gegeven. Door de enorme populariteit van het wielrennen bij vrouwen is er enkele jaren geleden besloten om minder ervaren rensters trainingen aan te bieden op de maandagavond.

Trainster(s)
Maan Klomp, Georgine Lavell, Nienke Oosterbaan
Assistent trainsters: Floor te Kiefte, Martine de Boer

trainsters adam vlnr: Monique Voogt (oud-trainster), Nienke Oosterbaan, Georgine Lavell, Mieke Pelger (oud-trainster), Floor te Kiefte en Maan Klomp. Foto: Duane van der Geld.

Trainingen
Vrouwenwielrennen Amsterdam organiseert trainingen voor dames die hun fietstechniek willen verbeteren en veilig in een groep willen leren rijden. Goed om in gedachten te houden is dat we geen tourclub zijnEr wordt serieus getraind en je krijgt allerlei trainingsvormen aangereikt. Een gedeelte van de renners doet mee aan de competitie van vrouwenwielrennen.nl. Behalve op de weg, organiseren we ook enkele trainingen op het parcours van ARC Ulysses in Amsterdam Noord.

We hebben dit seizoen twee instroommomenten: maandag 27 maart en maandag 3 juli 2017.

Instapniveau:
Om mee te kunnen trainen is een goede conditie een vereiste. We verwachten dat je minimaal een jaar fietst, je fiets goed beheerst en al behoorlijk wat kilometers hebt gemaakt. Je hoeft nog geen ervaring te hebben met fietsen in een groep. Verder verwachten we van de rensters dat ze naast de trainingen zeker nog 1x per week zelf fietsen. In de praktijk blijkt dat dit echt nodig te zijn om de groep bij te kunnen blijven houden gedurende het seizoen. Voldoe je nog niet aan het instapniveau? Beginnende fietsers verwijzen we graag door naar de Fietsbelles of de Start2Bike clinics van de NTFU.

Wat heb ik nodig?
• Goede racefiets met racestuur en klikpedalen
• Helm
• Binnenbandje, bandenlichters en patroon (trainsters hebben een patroonpomp)
• Bidon met water of sportdrank
• Lampjes voor je fiets!!

En verder
• Genoeg te eten (reepjes, banaan etc.)
• Géén omgeknoopte kleding, stuurtasjes of rugzakjes
• Géén tijdritstuur

Check of je fiets in orde is: remmen, banden, derailleurs, banden opgepompt tot 7-8 bar etc. En zorg dat je zelf je binnenband kunt vervangen!

Waar: Alle trainingen starten vanaf de ingang van het Flevoparkbad in Amsterdam-Oost; Insulindeweg 1002, 1095 DH Amsterdam.

Wanneer: De trainingen starten zodra de zomertijd ingaat: maandag 27 maart 2017 en woensdag 29 maart 2017. Vertrek: 18:45u (als het langer licht blijft starten we om 19u).

Kosten: De trainsters van trainingsgroep Amsterdam geven de trainingen op vrijwillige basis. Wij vragen per seizoen een bijdrage van 25 euro.

Aanmelden: Vanaf 1 februari 2017 kan iedereen zich weer aanmelden voor het nieuwe seizoen. Aanmelden kan via het formulier. Er is een koppeling met iDeal, zodat je meteen de betaling van EUR 25,- kan worden overgemaakt.

Hier kun je je aanmelden en hier vind je meer informatie en veelgestelde vragen

Contact
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met aanmelden@vrouwenwielrennen.amsterdam

Contact Us