‘s-Hertogenbosch

Oprichting
In mei 2013 zijn Josette Storm en Sandra Dircks gestart met het organiseren van wekelijkse training voor vrouwen in ‘s-Hertogenbosch. In het begin was het enkel samen rijden maar door het enorme enthousiasme en de behoefte aan een echte training zijn we gestart met het geven van trainingen onder leiding van een ervaren renster.

Trainster(s)
Renske Doedee, Mara van Doremalen, Miranda Danse-Klaassen, Sandra Dircks
DenBosch

Trainingen
Van februari t/m april wordt er op zaterdagochtend vanaf 10:00 uur getraint. Mei tot september zijn de trainingen op woensdagavond om 19:00 uur. Vertrek vanaf de parkeerplaats van Stadion de Vliert, voor sportcentrum Train More 4 Less (Victorialaan 3-13). De trainingen duren gemiddeld 2-2.5 uur.

Bij erg slecht weer (gladheid/veel regen) gaat de training niet door. Dit wordt op uiterlijk 1,5 uur voor de training op de website bekend gemaakt.

Niveau & trainingsvormen
Er wordt in één groep getraint. In februari wordt gestart met duurtrainingen en wordt aandacht besteed aan technieken zoals in de groep rijden, waaierrijden, stuurvaardigheid en bochtentechniek. In de loop van het seizoen komen diverse intervalvormen aan bod waaronder sprinten, tempo rijden en tijdrijden. Naast de reguliere trainingen worden er door trainingsgroep Den Bosch diverse toertochten gezamenlijk gereden.

Vereisten
Om mee te kunnen trainen moet je in ieder geval in het bezit zijn van een racefiets en een helm dragen. Daarnaast ben je verplicht om een pompje en een reservebandje mee te nemen. Controleer voor de training ook of je banden nog in orde zijn.

Enige basiskennis is vereist: zorg dat je al vaker op een racefiets hebt gereden, weet hoe je moet schakelen en je schoenen uit de pedalen moet klikken.  Wil je de groep kunnen volgen dan is het zaak dat je al regelmatig gefietst hebt of dat je op een andere manier conditie hebt opgedaan. Een gemiddelde van 28 km/h moet voldoende zijn, om met ons mee te kunnen rijden.

Contact
Wil je meerijden en ben je enthousiast of heb je vragen? Neem contact op met Josette Storm.

Contact Us