Vrouwenwielrennen.nl is er voor de fanatieke wielrenster en biedt (laagdrempelige) trainingen en begeleiding voor vrouwen met een racefiets.

De verschillende trainingsgroepen geven een gedegen en inspirerende training op ieders niveau. Onder begeleiding van ervaren (wedstrijd)rensters worden de finesses van het wielrennen geleerd en grenzen verlegd. Daarnaast wordt er een competitie verreden tussen de trainingsgroepen, vindt er een trainingsweekend plaats en wordt een vrouwenwielrendag georganiseerd. Alle informatie hierover en het laatste nieuws vind je op deze website. Veel fietsplezier!

Vrouwenwielrennen.nl bestaat dit jaar 20 jaar. Van 15 tot en met 17 juni 2018 trekt vrouwenwielrennen.nl door het land met TheBig20Tour. Zo’n 60 rensters fietsen in drie dagen langs de zes steden waar wekelijks met elkaar getraind wordt. Op vrijdag rijden de rensters van Amsterdam via Amstelveen naar Rotterdam. De volgende dag vervolgt de tour haar route van Rotterdam naar Eindhoven. De laatste dag rijden de dames van Eindhoven via ‘s-Hertogenbosch en Zaltbommel naar Utrecht.

Vrouwenwielrennen.nl is een stichting en is in 20 jaar uitgegroeid van een kleine trainingsgroep in Utrecht tot een groep vrouwen die in een zestal steden wekelijks met elkaar trainen, van 16 tot 70 jaar. Het gaat hierbij niet om een gezellig rondje fietsen, maar iedere training heeft zijn eigen focus. Denk daarbij aan wedstrijdervaring, bochtentechniek, sprinten, klimmen en tijdrijden. Voor veel vrouwen is het lastig de stap te maken van recreatief wielrennen naar prestatiegerichter rijden, aangezien er nauwelijks een organisatiestructuur is voor beginnende rensters om een volgende stap te kunnen zetten. Vrouwenwielrennen.nl zet zich met een toegewijde groep vrijwilligers al 20 jaar in om vrouwen in Nederland te stimuleren meer te wielrennen en samen gericht te trainen.

Met TheBig20Tour wordt aan het vrouwenwielrennen en haar 20-jarig bestaan nog meer aandacht aangegeven. Drie prachtige fietsdagen die gezamenlijk met vertegenwoordigers vanuit alle VW trainingsgroepen zijn georganiseerd. TheBig20Tour zit al helemaal vol, maar wil je kennismaken met vrouwenwielrennen.nl, kom dan naar het wielerfestival in ‘s-Hertogenbosch op 17 juni of train een keer mee met één van de trainingsgroepen. De groepen trainen wekelijks in de maanden februari tot en met september. Tijdens de trainingen wordt aandacht besteed aan technieken zoals in de groep rijden, waaierrijden en stuurvaardigheid. Verder komen er verschillende trainingsvormen aan bod waaronder intervaltraining, sprinten, bochtentechniek, tempo rijden en tijdrijden. De vereisten om mee te trainen kunnen per trainingsgroep verschillen. Kijk daarom op vrouwenwielrennen.nl voor meer informatie.

Jaarlijks wordt ook een competitie georganiseerd tussen de verschillende trainingsgroepen van vrouwenwielrennen.nl. De competitie is opgezet om het wedstrijdrijden voor de beginnende renster toegankelijk te maken. Vrouwen die meetrainen met één van de trainingsgroepen van vrouwenwielrennen.nl kunnen deelnemen aan de competitie. Andere vrouwenteams en individuele rensters kunnen een verzoek indienen bij het organisatiecomité van de vrouwenwielrennen.nl competitie. Op vrouwenwielrennen.nl is de kalender te vinden en het wedstrijdreglement.

Naast de wekelijkse trainingen en de competitie, worden er ook andere activiteiten georganiseerd zoals wielercafés en een trainingsweekend in Limburg. In het winterseizoen worden diverse trainingen georganiseerd door de trainingsgroepen zelf, denk daarbij aan core stabilitytraining, spinninglessen, yoga en wattbike trainingen.

Vrouwenwielrennen.nl viert dit jaar haar 20-jarig bestaan. Als kers op de taart vindt volgend weekend TheBig20Tour plaats. Zo’n 60 rensters fietsen in 3 dagen langs de zes steden waar wekelijks met elkaar getraind wordt. Rondom deze tour zijn diverse activiteiten gepland, zoals een pubquiz, feestavond en een wielerfestival.

Lees Verder

Op een zonovergoten recreatieterrein Spaarnwoude is de derde wedstrijd van de competitieVW verreden. De organisatie van de Zes Bochten van Ammerzoden had haar wedstrijd afgelast en het alternatief werd het parcours van HSV de Kampioen in het Westhoffbos, vlakbij Spaarndam. Er werd erg enthousiast gereageerd op het 3200 meter lange parcours dus wie weet volgend jaar weer.

Lees Verder

Zaterdag 19 mei de eerste wedstrijd van de competitie Oost van start gaat in Deventer. Wedstrijd begint om 11:30 uur en meer info via http://vrouwenwielrennen.nl/competitie-oost-2018/

Contact Us