Uitslag omnium competitie VW – De Nedereindse Berg 10 juli 2022

De vierde wedstrijd van de competitie VW was een omnium op het parcours de Nedereindse Berg in Utrecht. Voor beide categorieën stonden er 4 onderdelen op het programma: sprintcup, puntenkoers, klimtijdrit en handicaprace.

In categorie B waren de sprintcup en de klimtijdrit een prooi voor Marjolein van der Steen. Met een vierde plek in de puntenkoers leek ze op weg naar de eindoverwinning in het omnium. De handicaprace strooide echter roet in het eten. De twee groepen die als eerste waren gestart sloegen de handen ineen, waardoor de rensters die vooraan in het klassement stonden hen niet meer inhaalden. Dominique Vrouwenvelder (Kek/R&TC Groenewoud) en Marjolein behaalden beide 28 punten en omdat Dominique hoger eindigde in de handicaprace werd zij de eindwinnares. Na een derde plek in Valkenswaard, mocht ze dus nu op het hoogste trede van het ereschavot plaatsnemen. De derde plaats was voor Daphne Dales (VW Eindhoven).

Bij categorie A stonden 11 rensters aan het vertrek. Nienke Klaassen (Kek /R&TC Groenewoud) won twee van de vier onderdelen; de puntenkoers en de klimtijdrit. Dit was niet voldoende om ook de eindoverwinning te pakken. Die ging naar de rappe Else Dekker (VW Amsterdam). Else won de sprintcup, werd tweede in de puntenkoers en behaalde een vijfde plaats in zowel de klimtijdrit als de handicaprace. Dat was goed voor totaal 31 punten, vier meer dan Nienke die 2de werd. Astrid Schop (WV de Amstel) werd verrassend derde. Ook nu bleek de handicaprace doorslaggevend. Astrid werd hier tweede en daarmee hield ze Sanne Krist (VW Amsterdam) die hetzelfde aantal punten had behaald, van het erepodium.

VW Amsterdam was overall de sterkste ploeg tijdens het omnium en verstevigt daarmee haar leidende positie in het ploegenklassement. Kek/R&TC Groenewoud schoof op naar plaats 2, ten koste van VW Rotterdam die nu derde staan.

Op zondag 14 augustus is bij Reto op Papendal (Arnhem) de vijfde en laatste wedstrijd die meetelt voor het individueel klassement. Bij zowel categorie A als categorie B is deze wedstrijd bepalend wie de nummers 1,2 en 3 worden. Doris de Rooij, Marcella van Wanrooij en Petra van Leeuwen lijken bij categorie A de beste papieren te hebben. In categorie B gaat de strijd om de eerste drie plaatsen tussen Dominique Vrouwenvelder, Mayke Nusselder en Marjolein van der Steen.

Inschrijven kan al via de KNWU site.

Comments are closed.

Contact Us