Amsterdam

Oprichting
Petra Grimbergen is in 1998 gestart met een wielrengroep speciaal voor vrouwen. In 2003 heeft Sissy van Alebeek de trainingen een aantal jaren overgenomen. Vanaf 2008 worden de woensdagtrainingen door Maan Klomp gegeven. Door de enorme populariteit van het wielrennen bij vrouwen wordt er sinds enkele jaren ook op de maandag avond getraind en zijn er maar liefst 10 trainsters.

Trainster(s)

amsterdam-trainsters
Foto: Duane van der Geld.

Trainingen
Vrouwenwielrennen Amsterdam organiseert trainingen voor vrouwen en meiden die hun fietstechniek willen verbeteren en veilig in een groep willen leren rijden. Goed om in gedachten te houden is dat we geen tourclub zijnEr wordt serieus getraind en je krijgt allerlei trainingsvormen aangereikt. Een gedeelte van de rensters doet mee aan de competitie van vrouwenwielrennen.nl. Behalve op de weg, organiseren we ook enkele trainingen op het parcours van ARC Ulysses in Amsterdam Noord.

We hebben dit seizoen twee instroommomenten: maandag 26 maart en maandag 4 juni 2018.

Niveaugroepen
We trainen met verschillende niveaugroepen; Duurgroep, Starter, Intermediate en Routiniers.
Op maandag zijn er trainingen voor alle groepen. Iedere groep heeft een eigen trainster.
De trainingen zijn met name gericht op techniek, strak en veilig rijden in een groep, waaiers rijden etc.

Voor de Intermediate en Routiniers zijn er op de woensdag avond intensieve interval trainingen. Deze trainingen zijn wat korter dan de reguliere trainingen maar ook een stuk intensiever. Naast de interval trainingen kan je op woensdag ook kiezen voor een duurtraining.
Ieder seizoen organiseren we ook een aantal speciale trainingen; bochtentraining, klimmen, gravel en natuurlijk op het parcours. Deze data worden vooraf bekend gemaakt.

Instapniveau
Om mee te kunnen trainen is een goede conditie een vereiste. We verwachten dat je minimaal een jaar fietst, je fiets goed beheerst en minimaal zo’n 1.000km hebt gereden. Je hoeft nog geen ervaring te hebben met fietsen in een groep. Verder verwachten we van de rensters dat ze naast de trainingen zeker nog 1x per week zelf fietsen. In de praktijk blijkt dat dit echt nodig te zijn om de groep bij te kunnen blijven houden gedurende het seizoen. Voldoe je nog niet aan het instapniveau? Beginnende fietsers verwijzen we graag door naar de Fietsbelles of de Start2Bike clinics van de NTFU.

Wat heb ik nodig?
• Goede racefiets met racestuur en klikpedalen
• Helm
• Binnenbandje, bandenlichters en patroon (trainsters hebben een patroonpomp)
• Bidon met water of sportdrank
• Lampjes voor je fiets!!

En verder
• Genoeg te eten (reepjes, banaan etc.)
• Géén omgeknoopte kleding, stuurtasjes of rugzakjes
• Géén tijdritstuur

Check of je fiets in orde is: remmen, banden, derailleurs, banden opgepompt tot 7-8 bar etc. En zorg dat je zelf je binnenband kunt vervangen!

Waar: Café Restaurant Polder, Science Park 201, 1098XH Amsterdam

Wanneer: De trainingen starten zodra de zomertijd ingaat: maandag 26 maart 2018 en woensdag 28 maart 2018. Vertrek: 19:00 uur

Kosten: Heb je al eerder mee getraind dan zijn de kosten 25 euro voor het hele seizoen. Nieuwe rensters betalen 110 eur, en krijgen dan ook meteen het tenue erbij.

Aanmelden: Ga je dit jaar voor het eerst mee trainen dan kan vind je hier (http://vrouwenwielrennen.amsterdam/aanmeldformulier-nieuwe-leden/) het aanmeldformulier. Er is een koppeling met iDeal, zodat je meteen de betaling kan overmaken.

En heb je al vaker met VW A’dam getraind dan kan je via dit (http://vrouwenwielrennen.amsterdam/aanmelden-bestaande-leden-2018/) formulier je voor 2018 inschrijven.

En hier vind je meer informatie en veelgestelde vragen.

Wat doen we nog meer?
We hebben sinds dit seizoen een actieve evenementen commissie. Zij organiseren workshops, clinics, borrels, evenementen etc. En regelmatig wordt er na de trainingen nog wat gedronken bij Café Restaurant Polder.

Contact
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met aanmelden@vrouwenwielrennen.amsterdam

Contact Us