Anouk Fermont

Hoe lang doe je aan wielrennen? Vanaf 1996.

Hoe ben je met wielrennen begonnnen? Ik ben op de oude wielrenfiets van mijn vader begonnen. Toen dat goed ging heb ik voor mijn afstuderen mijn eerste wielrenfiets gekregen. Dat bleek een heel stuk lekkerder te rijden op een fiets die past.. Vanaf toen dus fanatieker.

Wat is je specialiteit? Klimmen. Dat vind ik echt het allerleukste. Helaas valt er in Eindhoven en omgeving weinig te klimmen en daarom fiets ik regelmatig in Limburg.

Wat is je mooiste fietservaring? Hmmm… lastig kiezen. Het meest heroïsche is denk ik de Viking Tour van 2016 in Noorwegen. Dat is een meerdaagse etappewedstrijd. Die had ik al eerder gedaan, maar in de 2016 versie was er 24/7 regen en ijzige kou op de toppen. Verder heb ik mooie herinneringen aan verschillende cyclo’s in België en Frankrijk en de vele kleine wielerwedstrijdjes in Frankrijk waar vaak dorpsfeesten aan gekoppeld zijn. Altijd gezellig!

Hoe ben je bij vrouwenwielrennen terecht gekomen? Toen ik nog in Utrecht woonde hoorde ik via via van Nelly Voogt en vrouwenwielrennen Utrecht. Daar heb ik zo’n 8 jaar met veel plezier meegefietst voordat ik naar Eindhoven verhuisde.

Hoe lang ben je nu trainster? 1 Jaar. Nadat ik naar Eindhoven ben verhuisd heb ik samen met Marloes Veldkamp in 2017 de groep in Eindhoven opgericht.

Wat is je doel/wat motiveert je als trainster? Om vrouwen met plezier te laten fietsen en te laten ervaren dat je meer kunt dan je denkt. Dat is ook wat ik heb geleerd tijdens het fietsen met de groep in Utrecht!

Anouk Anouk is trainster van trainingsgroep Eindhoven.

Comments are closed.

Contact Us