Astrid Schop

Hoe lang doe je aan wielrennen? Op mijn 15e reed ik mijn eerste wedstrijd.

Hoe ben je met wielrennen begonnnen? Mijn vader kocht een 2e hands racefiets om samen met de buurman te gaan fietsen. Omdat hij hem niet kon bijhouden ben ik het maar eens gaan proberen. Dat ging goed en ik vond het leuk. Toen het ook nog eens de eerste sport bleek waarin ik beter was dan mijn vriendin (die overal goed in was) was ik helemaal om.

Wat is je specialiteit? Dat wáren: etappewedstrijden, klimmen en ploegentijdritten. Dat vind ik allemaal nog steeds leuk, maar het gaat nu iets minder hard…

Wat is je mooiste fietservaring? Moeilijk kiezen! Wereldkampioen ploegentijdrit in 1990 (met Cora Westland, Leontien van Moorsel en Monique Knol). Of winnares Tour Feminin in 1991.

Hoe ben je bij vrouwenwielrennen terecht gekomen? Via Nelly Voogt en Cora Westland. Zij hebben trainingsgroep Amstelveen opgezet. Ik heb dat van hen overgenomen.

Hoe lang ben je nu trainster? Ongeveer 13 jaar.

Wat is je doel/wat motiveert je als trainster? Ik vind het leuk om het plezier dat ik aan wielrennen beleef over te brengen op anderen en ze er van bewust te maken dat ze vaak meer kunnen dan ze denken. Grenzen laten verleggen. Het is mooi om te zien wat voor grote stappen sommigen in een jaar maken. Daar krijg ik zelf ook weer extra motivatie en energie van!  

astrid_zwc Astrid is trainster van trainingsgroep Amstelveen.

Comments are closed.

Contact Us