Bob Mesman

Hoe lang doe je aan wielrennen? Al meer dan 30 jaar!

Hoe ben je met wielrennen begonnen? Ik ben begonnen met wielrennen als hobby en heb aansluitend wedstrijden gereden. Na deze wedstrijdperiode ben ik ‘tourder’ geworden en heb ik actieve fietsvakanties gehouden. Ik ben nu weer actief in het wedstrijdcircuit als Master.

Wat is je specialiteit? Ik ben een allrounder.

Wat is je mooiste fietservaring? Ik heb twee mooiste fietservaringen: een fietsvakantie met vrouw en kind (toen 6 jaar) op Corsica met aanhangfiets en tentje, en in 2008 de Otztaler Radmarathon in Oostenrijk (238km met 5500hm).

Hoe ben je bij vrouwenwielrennen terecht gekomen? Via mijn vrouw, ik rijd namelijk naast mijn wedstrijdcircuit ook voor Warchild, via wielervereniging GAUL. Hiervoor bied ik clinics etc. aan, de opbrengst is dan voor Warchild. 

Hoe lang ben je nu trainer? Ik ben geruime tijd trainer geweest van zowel jeugd, als nieuwelingen en sinds 2016 ook van de Vrouwenwielrennen-groep in Den Haag (de Gaul Ladies). Daarnaast verzorg ik geregeld clinics voor Kek Den Haag’

Wat is je doel/wat motiveert je als trainster? Dat is voor mij meervoudig: door mijn werkachtergrond als trainer/coach heb ik veel ervaring met, maar ook vooral plezier in, het overbrengen van kennis en ervaring. Naast de prestatieve kant en het verbeteren van de algemene fietstechniek blijft plezier de boventoon voeren. Het blijft een mooie ervaring wanneer fietsers meer plezier krijgen in het wielrennen, doordat ze technisch beter, veiliger en sneller gaan rijden. 

Bob_zwc Bob is trainer van trainingsgroep Den Haag

Comments are closed.

Contact Us