Zaltbommel

Oprichting
In 2015 zijn Sandra van Tuyl en Jacqueline van Vliet gestart met het organiseren van trainingen voor vrouwen in Zaltbommel. Doordat er veel vrouwen in de omgeving Bommelerwaard fietsen en schaatsen, wilden zij vanuit Cycle Center 53-11 deze groep georganiseerde trainingen aanbieden in het voorjaar en techniektrainingen vanaf zomertijd tot juni.

Trainingen
Vanaf 2 maart 2019 kun je elke zaterdagochtend in maart aansluiten voor een lange duurrit. Er wordt gestart vanuit Cycle Center 53-11, Van Heemstraweg Oost 4 te Zaltbommel. Om 8.30 uur word je ontvangen met een heerlijk ontbijtje en om 9.00 uur zitten we op de fiets. We maken een mooie duurrit van 60 km. Voor de liefhebbers is er nog een extra lus na de koffie, tot ongeveer 85 km.

Tweewekelijks op de donderdagen vanaf 4 april starten de techniektrainingen. We vertrekken vanaf 19.00 uur bij Cycle Center 53-11.

Bij erg slecht weer (gladheid/veel regen) gaat de training niet door. Dit wordt uiterlijk 1,5 uur voor de training op de facebook pagina van Fietsvrouwen Cc 53-11 kenbaar gemaakt.

Niveau & trainingsvormen
In de maart worden de duurtrainingen gereden in 1 groep en wordt aandacht besteed aan technieken zoals in de groep rijden, uit de wind zitten, stuurvaardigheid en bochtentechniek. Mocht je nog niet zo ervaren zijn? Geen probleem! Een buddy houdt je tijdens gehele rit in de gaten. Op de donderdagavonden wordt aandacht besteed aan de overige aspecten van het fietsen zoals het vertrouwd raken met de fiets, waaierrijden, sprinten, tempo rijden en tijdrijden.

Vereisten
Om mee te kunnen fietsen moet je in ieder geval in het bezit zijn van een racefiets en een helm dragen. Daarnaast ben je verplicht een pompje en een reservebandje mee te nemen. Controleer voor de training ook of je banden nog in orde zijn. Op zaterdag is het ook nog mogelijk je fiets even snel te laten checken bij een van de mekaniekers van Cycle Center 53-11.

Contact
Je vindt ons terug op de facebookpagina Fietsvrouwen Cc 53-11. Of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Jacqueline van Vliet

Wielervereniging
Vrouwenwielrennen Zaltbommel is aangesloten bij WTC Maas-Waal

Contact Us