Charlotte Oostland

Hoe lang doe je aan wielrennen? O Ik ben zes jaar geleden begonnen met wielrennen omdat mijn vriend een extra racefiets thuis had staan. Met hem heb ik in eerste instantie veel ritjes gemaakt in Nederland maar ook in Frankrijk.

Hoe ben je met wielrennen begonnnen?  Een jaar later ben ik lid geworden bij Skits. Hier heb ik in korte tijd veel geleerd over de techniek van het wielrennen en ben ik serieus begonnen met trainen. Na twee seizoenen ben ik overgestapt naar Vrouwenwielrennen en heb vorig seizoen mijn eerste wedstrijden op de weg gereden.

Wat is je specialiteit?  Naast wielrennen doe ik in het winterseizoen aan cyclocross en doe ik mee aan de Amsterdamse Crosscompetitie. Stuurtechniek is hier een belangrijk onderdeel van cyclocross en daar profiteer van op de weg. Hiernaast rijd ik graag lange ritten op souplesse en ben ik een echte diesel!

Wat is je mooiste fietservaring? Mijn mooiste fietservaringen heb ik opgedaan tijdens vakanties is de Pyrenee├źn en de Franse Alpen. Het oprijden van een berg door haarspeltbochten met af en toe een koe of paard op de weg vind ik prachtig.

Hoe ben je bij vrouwenwielrennen terecht gekomen?  In mijn zoektocht naar clubs waar je kon trainen in groepen kwam ik Vrouwenwielrennen tegen. Na een proeftraining heb ik me aangesloten met de ambitie om wedstrijden te rijden. Inmiddels heb ik deze ambitie bijgesteld naar het opdoen van wedstrijdritme in trainingskoersen en wil ik me qua wedstrijden vooral richten op de cyclocross.

Hoe lang ben je nu trainster?  Dit seizoen wordt mijn tweede seizoen als trainster. Ik heb mezelf vorig jaar opgegeven om trainster te worden omdat er vraag was naar meer trainsters.

Wat is je doel/wat motiveert je als trainster? Ik zag dat de trainsters veel tijd staken in het verzorgen van de trainingen en wilde hier graag een bijdrage aan leveren. Ik vind het leuk om anderen iets te leren en haal plezier uit het voorbereiden van een uitdagende training met een leuke route.

Charlotte is trainster van trainingsgroep Amsterdam.

Comments are closed.

Contact Us