Competitie: Uitslagen individuele tijdrit bij Uithoorn

IMG_1092

Regen en wind gaven een extra dimensie aan de individuele tijdrit op 23 augustus over de dijk en langs de Amstel, over een parcours van 12,1 km. Aan de start stonden 46 vrouwen, ondanks de weersomstandigheden een flink veld!

Bij de B-categorie trad Dok Den Helder sterk op door de eerste twee plaatsen weg te kapen. Anneke Reenders reed de snelste ronde en won, in een tijd van  19:21.85 (37,8 km/u), ruim voor haar teamgenoot Eveline Dijkstra, die 2e werd. Dominique van der Stelt (Cyclogirls) deed als leidster in het individuele klassement goede zaken door een 3e tijd neer te zetten, van  19:35.45, maar een fractie achter de nummer 2. Zij behoudt hiermee stevig de leiding, op afstand gevolgd door Verena Scholtens en Esmee Niewold (HRTC Dok).

 

Lotte Terwindt (WTC de Amstel) sleepte met 5 seconden verschil met Maaike Schakenbos (VW Den Bosch) de overwinning weg bij de A-categorie, in een tijd van 18:39.57 (39,5 km/u). De derde plaats op het podium werd bezet door  Serina Schouwenaar (HRTC DOK Den Helder). Daarmee staat ze nu ook 3e in het individuele klassement, dat wordt aangevoerd door Arwen Altenburg (Rotterdam) die vandaag 8e werd.

De complete uitslagen zijn hier te bekijken.

De tussenstanden van het individueel en ploegenklassement vind je hier.

De hele fotoserie vind je hier.  Alle foto’s zijn van de hand van Duane van de Geld.

Over 2 weken, op zondag 4 september, is in Julianadorp de laatste wedstrijd die meetelt voor het individueel klassement. Op zaterdag 17 september sluiten we de competitie VW2016 af met de ploegentijdrit in Nieuwer ter Aa.

IMG_1109 IMG_1044 IMG_1020

 

 

Comments are closed.

Contact Us