Competitie VW Sloten – 6 september 2020

De enige rit-in-lijn wedstrijd van deze competitie VW werd verreden bij ASC Olympia op Sloten (Amsterdam). Een geliefd parcours bij de rensters.

Zagen we voorgaande jaren een klein startveld bij categorie A en veel deelnemers bij categorie B, op Sloten was dat omgekeerd. Bij categorie B stonden acht rensters aan het vertrek waarvan zes rijdend voor VW Utrecht. Onder leiding van Claar Schouwenaar werd het tactisch spel goed gespeeld en reden Debby Kappetijn, Vanessa Deen en Esther Keizer weg uit de groep. Ze bleven weg en op de eindstreep was Debby de snelste voor Vanessa en Esther. Hiermee deed VW Utrecht goede zaken voor het ploegenklassement.

Bij categorie A stonden 37 rensters aan het vertrek. Niet eerder waren er zoveel deelneemsters. Er werd door verschillende rensters geprobeerd weg te komen, maar dat blijft altijd lastig op het parcours van Sloten. Ook nu lukte het niemand om een beslissende demarrage te plaatsen. In de massasprint was Petra van Leeuwen (WV de Amstel) sneller dan de rest en won voor Sophie Baartman (VW Utrecht) en Suzanne Mulder (WTC Maas-Waal). Helaas werd de eindsprint ontsiert door een valpartij; de betrokken rensters maken het naar omstandigheden gelukkig goed.

   

De competitie VW wordt op zaterdag 12 september afgesloten met een ploegentijdrit in Nieuwer ter Aa.

Comments are closed.

Contact Us