Competitie 2016

Voor het 5e jaar op rij wordt de vrouwenwielrennen.nl competitie georganiseerd met een volwaardig wedstrijdprogramma voor de amateur‐vrouwen en een aantrekkelijk aanbod voor basisleden (zonder licentie). Dit jaar zullen we voor het eerst deelnemen aan de Ronde van Katendrecht én De Zes Bochten in Ammerzoden, en is ook een individuele tijdrit onderdeel van de competitie.

Lees het wedstrijdreglement (geüpdatet op 18 april 2016).

[Update 9 mei 2016: de 2e wedstrijd, bij de Ronde van Katendrecht, is verplaatst naar zaterdagmiddag 21 mei (was eerst vrijdag). Er is tevens een nieuwe starttijd!]

[Update 18 april 2016: Er is een nieuwe wedstrijd aan de kalender toegevoegd: het criterium in Ammerzoden op 29 mei. Ook is het wedstrijdreglement geüpdatet, met een wijziging in de puntentelling van het individueel klassement. De zes beste uitslagen tellen mee voor het individueel eindklassement. Als je een wedstrijd mist is dat dus geen probleem en als je alle wedstrijden rijdt vervalt de slechtste uitslag.]

Agenda
Za 30 april 15:00u (B)
16:00u (A)
Rit in lijn
Nedereindse Berg – Utrecht
(Clubparcours WV Het Stadion)
Za 21 mei
(nieuwe tijd!)
16:30u (A)
16:31u (B)
Criterium Ronde van Katendrecht
Rotterdam
Zo 29 mei 10:00u (B)
11:00u (A)
Criterium De Zes Bochten
Ammerzoden
Zo 12 juni 10:30u (B)
11:30u (A)
Rit in lijn
Clubparcours Ulysses
Amsterdam Noord
Za 9 juli 11:00u (B)
12:15u (A)
Rit in lijn
Clubparcours DRTC De Mol
Dordrecht
Zo 21 augustus vanaf 11:00u Individuele tijdrit
Nes aan de Amstel
Zo 4 september 13:00u (B)
14:15u (A)
Criterium Ronde van Julianadorp
Forte DOK
Julianadorp
Za 17 september vanaf 11:00u Ploegentijdrit
Nieuwer ter Aa

Er wordt gestart in twee categorieën: A (rensters met enige wedstrijdervaring) en B (rensters met weinig tot geen wedstrijdervaring). De letter achter de starttijd geeft de categorie aan.

Individuele tijdrit
Voor de tijdrit moet vooraf ingeschreven worden. De inschrijving sluit op donderdag 18 augustus Stuur een mail naar Astrid Schop met de volgende informatie:
– Voornaam & Achternaam
– Traininsgroep/vereniging
– Al eerder deelgenomen aan de VW competitie in 2016 (en welke categorie A/B?)

Er mag met een tijdritfiets worden deelgenomen. De puntentelling is gelijk aan die van de overige wedstrijden. De tijdrit telt mee voor zowel het individuele als het ploegenklassement. Rensters worden geklasseerd in dezelfde categorie als in eerdere wedstrijden. Rensters die gewisseld zijn van categorie en nieuwe rensters worden in overleg met de trainster van de trainingsgroep/vereniging ingedeeld.

Ploegentijdrit
Aan de ploegentijdrit mogen ook teams deelnemen met elite-/junior-vrouwen. Zij strijden alleen mee om de dagprijs. Zij ontvangen geen punten die meetellen voor het ploegenklassement. Een team bij de ploegentijdrit bestaat uit 4 rensters.

Deelneemsters
Als renster van één van de trainingsgroepen van vrouwenwielrennen kun je meedoen. Andere vrouwenteams kunnen ook deelnemen als er minimaal 5 rensters meedoen die hetzelfde shirt dragen. Het aantal deelneemsters per team in categorie A en B worden hiervoor bij elkaar opgeteld. Er is geen maximum aantal rensters.

Deelneemsters moeten in het bezit zijn van een KNWU amateurvrouwen-licentie of een KNWU basislidmaatschap (voor 2016 € 10,- per jaar). Aanvragen kan via de KNWU website. ​

Inschrijfgeld
5 euro per renster.

Prijzen
Er zijn prijzen in natura te winnen! Naast de reguliere prijzen, wordt er iedere wedstrijd een prijs verloot onder de rensters van de winnende trainingsgroep.

Download de competitieflyer

Contact Us