Daphne Dales

Hoe lang doe je aan wielrennen? Ik denk ongeveer sinds 2010. Voor die tijd zat ik één keer per jaar op de racefiets met bepakking, om een week lang met vrienden door Nederland of België te fietsen en te kamperen.

Hoe ben je met wielrennen begonnnen Het is begonnen met fietsvakanties van een weekje met vrienden op de oude Peugeot van mij moeder. Vervolgens werden het af en toe ritjes met mijn vriend die was begonnen met wielrennen. Nadat meer vrienden begonnen met wielrennen werden de ritten langer, frequenter en gezelliger. Ik investeerde in een betere fiets, ging meer fietsen, leerde nog meer wielrenners kennen, kocht uiteindelijk mijn eerste nieuwe fiets, ging nog meer fietsen, stopte met zwemmen, de sport die ik sinds mijn zesde deed, bracht bijna ieder vrij uur door op mijn wielrenfiets; alleen, met mijn vriend, met vrienden die ook waren gaan wielrennen en met nieuwe vrienden die ik heb leren kennen tijdens het fietsen.

Wat is je specialiteit? Weekendritten van minimaal 100km, met net over de helft een terrasje. Maar ook valsplat en tegen de wind in beuken liggen mij goed. Wat niet wegneemt dat ik ook graag met het windje in de rug rijdt.

Wat is je mooiste fietservaring? Oei, moeiijke vraag. Ik denk de fietsvakanties, afgelopen zomer in de Vercors in Frankrijk was prachtig! Op de fiets ervaar je de omgeving zoveel beter! Prestaties waar ik trots op ben zijn: 2x de Stelvio op 1 dag, 3x de Ventoux op 1 dag en Diekirch-Valkenswaard.

Hoe ben je bij vrouwenwielrennen terecht gekomen? Tijdens een herfstrit in 2016 kwam ik met Anouk (trainster van vrouwenwielrennen Eindhoven) aan de praat. Zij vertelde over de plannen van haar en Marloes om vrouwenwielrennen in Eindhoven te beginnen. Ik was benieuwd en ben dus naar de eerste training in het voorjaar van 2017 gegaan. Dat beviel zo goed dat ik er sindsdien bijna iedere training bij ben geweest (alleen regen heeft mij wel eens thuis gehouden).

Hoe lang ben je nu trainster?  Sinds begin mei 2019, nu moet ik dus ook trainen als het regent.

Wat is je doel/wat motiveert je als trainster? Andere meiden enthousiast maken voor het wielrennen. De rensters aanmoedigen en motiveren waardoor ze meer uit zichzelf halen. Anderen laten ervaren hoe heerlijk het is op de fiets!

Daphne is trainster van trainingsgroep Eindhoven.

Comments are closed.

Contact Us