Den Haag_mg_4786-mOprichting

Begin 2015 is er in Den Haag een trainingsgroep ontstaan die de samenwerking met Vrouwenwielrennen.nl heeft opgezocht. Deze trainingsgroep is er voor de fanatieke en competitieve rensters. In verschillende trainingsvormen wordt aandacht besteed aan techniek en snelheid. Daarnaast wordt er vanuit de groep regelmatig deelgenomen aan ploegentijdritten.

Trainingsgroep Den Haag is gelieerd aan Gaul. Gaul (www.gaul.nl) is een wielervereniging waarvan de leden zich, sinds de oprichting in 2006, inzetten voor Warchild. Voor de trainingen wordt een bijdrage gevraagd van € 1,50 per keer, welke wordt gedoneerd aan Warchild ).

Trainer
Bob Mesman

Trainingen
Waar
Er wordt, afhankelijk van de training, een vertrekpunt gekozen in Den Haag.

Wanneer
Het hele jaar door wordt er getraind op zaterdagochtend om 9.30 uur. Vanaf maart wordt er ook op woensdagavond getraind om 18.30 uur. De trainingen duren gemiddeld 2 – 2,5 uur.

Kostenindex
Voor de trainingen wordt een bijdrage gevraagd van € 1,50 per keer, die via Gaul wordt gedoneerd aan Warchild. Ga je voor vast meetrainen, dan sluit je je aan bij Gaul.

Niveau & trainingsvormen
Wil je meetrainen met deze trainingsgroep dan wordt er van je verwacht dat je al wat langer fietst. De snelheid hangt af van de training maar is minimaal 30 km/uur. In de wintermaanden wordt aandacht besteed aan duurtraining afgewisseld met technieken zoals waaierrijden, stuurvaardigheid en bochten en traptechniek. In de zomer wordt meer aandacht besteed aan snelheidstraining en komen de diverse intervalvormen aan bod waaronder sprinten, temporijden en tijdrijden. Ook dan wordt nog steeds aandacht besteed aan de verschillende technieken.

Vereisten
Er wordt van de rensters verwacht dat zij zich sportief en respectvol gedragen. Het dragen van een helm is altijd verplicht. Zorg er voor dat je bij deelname altijd persoonsgegevens en verzekeringsgegevens mee hebt (incl. eventuele bijzonderheden betreffende gezondheid). Neem ook altijd voldoende eten/drinken en reservemateriaal (binnenband, pomp, bandenlichters) mee.

Contact
Anky Spanjers

 

Contact Us