‘s-Hertogenbosch

Oprichting

In mei 2013 zijn Josette Storm en Sandra Dircks gestart met het organiseren van wekelijkse training voor vrouwen in ‘s-Hertogenbosch. In het begin was het enkel samen rijden maar door het enorme enthousiasme en de behoefte aan een echte training zijn we gestart met het geven van trainingen onder leiding van een ervaren renster. Door de jaren heen is het niveau gestegen en zijn de trainingen specifieker en leerzamer geworden, maar nog steeds staat plezier in het fietsen met elkaar voorop.  Buiten de weg, mtb en zaaltrainingen organiseren we ook clinics over fietsonderhoud, voeding en baanwielrennen. En heel af en toe hebben we uitjes zoals trainingsweekenden en stapavonden. Allemaal geheel vrijblijvend en indien mogelijk gratis.

Trainsters
Renske Doedee, Elly Kampman, Anita Hoskam en Carola Irvine.

WEGTRAININGEN

Wanneer

Van februari t/m april: zaterdagochtend om 10:00 uur
April tot september: woensdagavond om 19:00 uur
De zaterdagtraining vervalt zodra we op woensdag beginnen.
Bij erg slecht weer (onweer, storm etc.) gaat de training niet door. Dit wordt op uiterlijk 1,5 uur voor de training op facebook, via mail en whatsapp bekend gemaakt.

Waar
Vertrek vanaf Stadion de Vliert, aan de zuid-oost kant van het stadion, voor het clubhuis van   Voetbal Vereniging B.V.V .(Victorialaan 20). De trainingen duren gemiddeld 2-2.5 uur.

Kosten
De trainster(s) van de trainingsgroep ‘s-Hertogenbosch geven de trainingen op vrijwillige basis. We vragen per seizoen een symbolische bijdrage van €20,00. Deze bijdrage hoef je niet direct te betalen. Als je na twee proeftrainingen zeker weet dat je het seizoen mee wilt trainen, dan kun je deze bijdrage overmaken op rekeningnummer NL79 TRIO 0379 2112 89 tnv Vrouwenwielrennen.nl. Uiteraard kunnen we je ook een tikkie sturen!

Trainingsvormen
We zijn heel bewust een trainingsgroep en geen tourclub, dit betekent dat de trainingen elke week anders zijn en we geen vaste route hebben. Ons doel is om op een zo leuk mogelijke manier alle deelneemsters betere wielrensters te maken, met zo veel mogelijk afwisseling en plezier.  We starten en eindigen altijd allemaal samen.

In februari wordt gestart met duurtrainingen en wordt aandacht besteed aan technieken zoals in de groep rijden, waaierrijden en stuurvaardigheid. In de loop van het seizoen worden de trainingen wat technischer en trainen we op bochtentechniek, sprinten, tempo rijden en tijdrijden. Naast de reguliere trainingen worden er door trainingsgroep Den Bosch diverse toertochten gezamenlijk gereden.

Competitie
Met rensters die het leuk vinden nemen we elk jaar deel aan de competitie van vrouwenwielrennen.nl. Dit is een competitie speciaal opgezet voor rensters die geen of weinig wedstrijdervaring hebben en die zich graag een keer willen meten met soortgenoten. In deze competitie rijden we tegen de andere trainingsgroepen van vrouwenwielrennen, uit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en nog veel meer. In onze trainingen proberen we onze rensters goed voor te bereiden op deze wedstrijden. Ook als je niet meedoet aan de competitie leer je hier heel veel van.

Niveau
Het niveau binnen onze groep is vrij uiteenlopend, dit maakt de trainingen voor iedereen leuk en uitdagend. Gemiddeld fietsen we ongeveer 29 km/u, in elke training proberen we mogelijkheden te creëren om op eigen niveau oefeningen te doen zodat iedereen moe thuis komt.

Onze groep heeft rensters van alle leeftijden en niveaus, momenteel hebben we leden van 15 tot 60 jaar oud, recreatief en competitief, we hebben geen grenzen. Wel moet je het niveau en de snelheid goed aankunnen en het leuk vinden om met een groep te trainen en jezelf te verbeteren.

Wat heb ik nodig?

  • Goede racefiets met racestuur (geen tijdritstuur) en klikpedalen
  • Helm
  • Binnenbandje, bandenlichters en pompje/patroon
  • 2 bidons met water of sportdrank
  • Lampjes voor je fiets, vooral in het voor en najaar

En verder

  • Iets te eten (reepje, banaan etc.)
  • Géén omgeknoopte kleding, stuurtasjes of rugzakjes

Check of je fiets in orde is: remmen, banden, derailleurs, banden opgepompt tot 7-8 bar etc. En zorg dat je zelf je binnenband kunt vervangen.

Aansprakelijkheidsverzekering

Als je mee traint bij VW  ’s-Hertogenbosch raden we je aan om je aan te melden als basislid bij de KNWU. De kosten hiervan zijn €23,- per jaar. Als basis lid ben je verzekerd voor aansprakelijkheid, ongevallen en rechtsbijstand.. Vraag hier het basislidmaatschap aan.Daarnaast kan je ook een extra verzekering voor je fiets afsluiten.
Dit kun je doen bij de KNWU voor 65,- per jaar: Fietsverzekering KNWU
Of bij de NTFU vanaf 24,- per jaar: Fietsverzekering NTFU

Meerijden is op eigen risico. VW ‘s-Hertogenbosch en/of de VW ‘s-Hertogenbosch-trainers/begeleiders kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor enig letsel of materiële schade ontstaan tijdens de wielertrainingen.

WINTER SEIZOEN

In de winter (oktober tot februari) zetten we de wegfiets aan de kant en trainen we verder op de mountainbike en werken we in de buitenlucht aan core stability en krachttraining.
MTB trainingen zijn elke zaterdag om 10:00 uur*
Core stability/krachttrainingen zijn elke woensdag om 19:30 uur*
Voor meer info stuur een mailtje of kijk op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/groups/142033299335572/

* onze wintertrainingen zijn onder voorbehoud en op basis van beschikbaarheid trainsters.

Contact

Wil je meerijden en ben je enthousiast of heb je vragen? Neem contact op via vrouwenwielrennendb@gmail.com, dan hoor je zo snel mogelijk terug van iemand uit ons team. 

Bekijk ook onze facebookpagina, daar zijn we altijd actief en delen we evenementen en informatie. Je vindt ons op: Vrouwenwielrennen ‘s-Hertogenbosch.

Contact Us