Eindhoven

Oprichting
Anouk Fermont en Marloes Veldkamp zijn in 2017 de trainingsgroep vrouwenwielrennen.nl Eindhoven gestart.

Trainster(s)
Anouk Fermont, Ella van de Pol, Daphne Dales en Marjolijn van Lier

Trainingen
Waar
Alle trainingen starten bij op de parkeerplaats van de Praxis aan de Tenierslaan in Eindhoven (dat is bij de Kanaaldijk-Noord, net buiten het centrum, hier kun je gratis parkeren).

We eindigen de trainingen op de startlocatie, we sluiten dan even gezamenlijk af en ontvangen graag jullie feedback over de training.

Wanneer

Vanaf februari tot eind maart: zaterdagochtend: 9.30 uur vertrek.
Vanaf april tot begin september: donderdagavond: 19.00 uur vertrek.
Bij extreme weersomstandigheden (harde regen of ijzel, storm, onweer) gaat de training niet door. Dit wordt uiterlijk 1 uur voorafgaand aan de training vermeld op de facebookgroep en via de mail.

Kosten
De trainster(s) van de trainingsgroep Eindhoven geven de trainingen op vrijwillige basis. We vragen per seizoen een symbolische bijdrage van €25,00. Deze bijdrage hoef je niet direct te betalen. Als je na twee proeftrainingen zeker weet dat je het seizoen mee wilt trainen, dan kun je deze bijdrage overmaken op rekeningnummer NL45 TRIO 03792114 16 tnv Vrouwenwielrennen.nl.

Niveau en trainingsvormen
Vrouwenwielrennen Eindhoven is er voor de enthousiaste wielrenster en biedt laagdrempelige trainingen en begeleiding voor vrouwen met een racefiets.

We hebben één trainingsgroep en trainen dus gezamenlijk. Deelopdrachten tijdens de trainingen worden vaak in kleinere groepjes uitgevoerd. Er is een trainingsprogramma opgesteld met verschillende trainingsvormen. Denk hierbij aan: goed in een peloton leren rijden, bochten, waaieren, sprinten, enzovoorts.

We raden je aan om naast de wekelijkse training zelf nog minimaal 1x  per week te fietsen om je conditie op peil te houden/te verbeteren. Al deze trainingen sluiten aan op het competitieprogramma van vrouwenwielrennen.nl.

Vereisten

– Ongeveer één jaar fietservaring;
– 25-28km/u kunnen rijden, in een groep/peloton;
– Je beschikt over een racefiets (met racestuur), je kunt omgaan met klikpedalen en je weet hoe je moet schakelen;
– Je hebt het volgende altijd bij je: helm, lampjes, mobiele telefoon, binnenbandje, bandenlichters, goede pomp, bidon met water/sportdrank, lampjes, iets te eten (reep, banaan etc.);
– Je hebt het volgende niet op/om/aan: omgeknoopte fietskleding, stuurtasje, rugzakjes, tijdritstuur;
– Je hebt het volgende vooraf gecontroleerd: werken je remmen goed, zijn je banden oké en opgepompt, doen je lampjes het nog?

Contact
Wil je graag een keer meetrainen om te kijken of Vrouwenwielrennen Eindhoven bij jouw wensen aansluit? Dan ben je natuurlijk altijd welkom om een aantal keer vrijblijvend mee te trainen. We vinden het wel fijn als je dat van te voren even laat weten via de mail. Neem contact op met Anouk, Ella, Daphne en Marjolijn.

Contact Us