Ella van de Pol

Hoe lang doe je aan wielrennen? Op dit moment (2021) al weer 4 jaar.

Hoe ben je met wielrennen begonnnen Mijn eerste racefiets (een prachtige oude Stevens, volgens mijn vrienden een zwaar onding) gebruikte ik vooral om makkelijk mee naar mijn oma te fietsen. Toen ik eind 2016 naar Maastricht verhuisde, ben ik echt begonnen met wielrennen. Na een ‘start-to-bike’ cursus heb ik me aangesloten bij de studentenvereniging Dutch Mountains. Sindsdien ben ik helemaal verknocht aan het fietsen in de heuvels, de gezellige lange ritten samen en de intensieve trainingen. Ik vind het prachtig dat je met de fiets op zoveel mooie plekken komt, waar je anders nooit zou komen. Ik kan genieten van het afzien, vind het altijd leuk om mijn racefiets en mountainbike techniek te verbeteren en houd ook zeker van de kick van koersjes rijden.

Wat is je specialiteit? Lange tochten: Als iedereen moe begint te worden, ben ik pas opgewarmd. Ik houd ook echt van klimmen. Afzien op een klim is toch altijd zoveel leuker dan afzien op het vlakke.

Wat is je mooiste fietservaring? Op fietsvakantie in Spanje gaan wanneer het in Nederland nog koud en miezerig weer is, wedstrijden waarin je keihard op je tandvlees moet bijten om niet gelost te worden en de gave ervaring van samen een ploegentijdrit rijden!

Hoe ben je bij vrouwenwielrennen terecht gekomen? Toen ik naar Eindhoven verhuisde, zocht ik naar een groep vrouwen om mee te fietsen, als leuke tegenhanger van de studentenclub Squadra Veloce waar ik voornamelijk met mannen train. Door de leuke trainingen en alle gezelligheid er omheen ben ik meteen enthousiast mee gaan fietsen.

Hoe lang ben je nu trainster?  Ik ben trainster sinds januari 2021.

Wat is je doel/wat motiveert je als trainster? Anderen met mijn wielren-enthousiasme aansteken! Zelf heb ik veel goede trainingen gehad en ik vind het leuk om al die kennis en kunde te delen!

Ella is trainster van trainingsgroep Eindhoven.

Comments are closed.

Contact Us