Elly Kampman

Hoe lang doe je aan wielrennen? Eigenlijk nog niet zo heel lang. Sinds 2012 rijd ik op een mountainbike en een jaar later ben ik ook op de racefiets gaan rijden. Vroeger heb ook wel een paar jaar een racefiets gehad, maar nooit zo getraind als ik nu doe. 

Hoe ben je met wielrennen begonnen? Ik ben begonnen met wielrennen, nadat ik de zoveelste knieblessure had opgelopen. Ik heb vanaf mijn 6e tot mijn 33e gevolleybald en daarna nog twee jaartjes geprobeerd om te trailrunnen. Maar mijn knie vond dat allerminst prettig. Dus ben ik eerst begonnen met een combinatie van hardlopen en mountainbiken. Toen het hardlopen echt niet meer ging ben ik overgestapt op de racefiets. 

Wat is je specialiteit? Ik fiets nog niet zo heel lang, dus ik moet nog veel ontdekken. Wat me wel erg ligt zijn langere afstanden, stoempen op de dijken en dan ook tempo blijven rijden. Het Criterium De 6 bochten waar 6 bochten binnen nog geen kilometer liggen, dat ligt mij echt totaal niet.

Wat is je mooiste fietservaring? Dat zijn er stiekem al best veel, het mooiste vind ik toch om met mensen samen te fietsen en zo vriendschappen te maken. Als ik echt één moment moet kiezen dan denk ik toch aan mijn eerste fietselfstedentocht samen met een goede vriendin die ook fietst, samen ploeteren door de Friese, koude wind, door het vlakke landschap en als beloning veel mooie momenten en het felbegeerde kruisje.

Hoe ben je bij vrouwenwielrennen terecht gekomen? Omdat ik wel een trainingsprikkel nodig heb, ben ik rond gaan zoeken naar een leuke groep om mee te trainen. Toen kwam ik op een informatieavond met o.a. Marianne Vos in gesprek met Renske. Zij is (ook) trainster bij VW ‘s-Hertogenbosch en haar enthousiaste verhaal sprak me direct aan. Ik heb me vervolgens aangemeld om mee te trainen. 

Hoe lang ben je nu trainster? In 2017 zijn zowel Renske als Sandra moeder geworden en was Mara op zoek naar versterking. Ik wilde graag mijn steentje bijdragen. Na een interne opleiding ben ik met de start van seizoen 2017 trainster geworden.

Wat is je doel/wat motiveert je als trainster? Mijn doel is het om onze rensters beter en meer vertrouwd te laten fietsen. Voor de één is beter ook harder en voor de ander is het werken aan vertrouwen op de fiets door een scherpe bocht of in een groep rijden. Ik probeer met de juiste aandacht of compliment iedereen toch uit te dagen ook een grens te verleggen. Wat mij dan motiveert zijn die gezichten na afloop van een training en vooral ook wanneer ik merk dat de rensters die grenzen gaan opzoeken door het vertrouwen wat wij ze geven. Dat geeft mij weer enorm veel energie!

 

Elly Elly is trainster van trainingsgroep ‘s-Hertogenbosch.

Comments are closed.

Contact Us