Esther Horrevorts

Hoe lang doe je aan wielrennen?  Sinds 2010 ben ik begonnen met wielrennen. De jaren daarvoor heb ik geroeid, waarbij je altijd met zijn vieren + stuur + coach moest afspreken. Naarmate iedereen meer ging afstuderen en werken, werd het moeilijker om met zijn allen op hetzelfde moment te kunnen trainen en ben ik overgestapt naar het wielrennen.

Hoe ben je met wielrennen begonnnen?  Een vriendin van mij vertelde over haar zomervakantie waarin ze met haar vriend en schoonfamilie was gaan wielrennen in de Franse Alpen. Ze vertelde dat ze elke dag een tocht fietste en dat ’s avonds de gele trui werd uitgedeeld (via een onduidelijk puntensysteem 😉) en aan het einde van de week sloten ze af met een tijdrit. Ik dacht: “dit wil ik ook”. Toen heb ik een fiets gekocht en het jaar daarop ging ik met hen mee.

Wat is je specialiteit?  Ik ben echt een diesel. Hoe langer de tocht, hoe beter ik word 😊 Maar interval vind ik ook heel fijn.

Wat is je mooiste fietservaring?  In 2018 heb ik met 4 vrienden meegedaan aan de Styrkeprøven, een fietstocht in Noorwegen. Het is een tocht van Trondheim naar Oslo, een tocht van 543km, die je binnen 24 uur moet afleggen. Je fietst dus zowel overdag als ’s nachts door heel mooi gebied. Het was echt fantastisch om een keer mee te maken, maar de laatste 3 uur toen ook de regen met bakken naar beneden kwam, dacht ik wel “waarom doe ik dit?”.

Hoe ben je bij vrouwenwielrennen terecht gekomen?  Na de eerder genoemde fietsvakantie werd ik door één van de dames die mee was, gewezen op Vrouwenwielrennen. Zij reed zelf bij VW Utrecht en gaf aan dat ze ook een team hadden in Amsterdam.

Hoe lang ben je nu trainster?  Dit wordt mijn 4e jaar als trainster.

Wat is je doel/wat motiveert je als trainster? Gezamenlijk fietsen is zoveel leuker dan in je eentje door de polder te stoempen. Met een groep kun je elkaar veel meer motiveren, kun je sprintjes tegen elkaar doen, maar ook juist profiteren van elkaar in de waaier. Ik vind het leuk om anderen te enthousiasmeren.

Esther is trainster van trainingsgroep Amsterdam.

Comments are closed.

Contact Us