Floor te Kiefte

Hoe lang doe je aan wielrennen? Ik heb mijn Cannondale zo’n 9 jaar, daarvoor reed ik een jaar op een oude tweedehands Gazelle geloof ik. Ik ben met wielrennen begonnen toen ik stopte met korfbal. Ik wilde een sport die ik zowel alleen als met anderen kon doen. Dus dan is de fiets ideaal.

Hoe ben je met wielrennen begonnen? Al van jongs af aan ben ik door m’n ouders op de fiets gezet, maar dat was vooral voor fietsvakanties of ritjes naar de caravan van m’n ouders. Onderweg naar Winkeldijk (onder Abcoude) zag ik een keer een fietsster staan met een mooie zwarte racefiets. Dat vond ik zo mooi en stoer er uit zien: dat wilde ik ook! 10 jaar later heb ik zelf een zwarte racefiets gekocht en is die wens in vervulling gegaan. Nog best lastig een paar jaar geleden, omdat damesracefietsen alleen in roze te verkrijgen waren. Ik heb eerst met vrienden van m’n oude korfbalvereniging rondjes rondom Utrecht gefietst. Het eerste doel waar ik voor trainde was de elfstedentocht.

Wat is je specialiteit? In de bergen kom ik helemaal los. Steeds hoger en hoger klimmen, je laatste tandwiel nog niet gebruiken omdat het later misschien nog wel steiler wordt, niet weten wat er achter de volgende bocht komt: heerlijk! En als je eindelijk de top hebt bereikt (na wat mannen/vrouwen te hebben ingehaald natuurlijk), dan kei hard naar beneden racen!

Wat is je mooiste fietservaring? Met kop en schouders de Tour for Life. In 2013 met een groepje van vrouwenwielrennen Women on Wheels opgezet. Zowel de voorbereiding als de tour zelf had ik nooit willen missen.

Hoe ben je bij vrouwenwielrennen terecht gekomen? Toen ik vijf jaar geleden weer in Amsterdam ging wonen heb ik gelijk gezocht naar een wielrenvereniging. Via via kwam ik bij vrouwenwielrennen terecht. Ik was echter nog niet snel genoeg voor de woensdaggroep. Een jaar later, na een fietsvakantie door Zuid Amerika, gelukkig wel!

Hoe lang ben je nu trainster? Drie jaar geleden ben ik begonnen met het assisteren van de trainsters. Ik heb de afgelopen jaren zoveel plezier beleefd aan de trainingen dat ik graag iets terug wilde doen. Ook doordat vrouwenwielrennen opeens zo gegroeid is, wil ik me graag inzetten om zo’n leuke club te behouden. 

Wat is je doel/wat motiveert je als trainster? Ik vind het ontzettend leuk om te zien dat heel veel nieuwe meiden enthousiast worden voor het echte wielrennen. Een aantal hebben een enorme groei laten zien gedurende het seizoen. Van tourfietsers zijn ze echte wielrensters geworden. Komend jaar wil ik denk ik nog blijven assisteren/invallen en meer trainingen verzorgen. Wellicht dat ik volgend seizoen de trainers cursus ga volgen. Ook de routes en oefeningen beter uitwerken wil ik voor komend jaar als doel stellen. 

Floor_zwc Floor is assistent trainster van trainingsgroep Amsterdam. Foto: Duane van der Geld.

Comments are closed.

Contact Us