Galante mannen

Afgelopen woensdag mochten we met vrouwenwielrennen.nl, trainingsgroep De Bilt, bikkelen op de Ruiterberg bij Maarsbergen. Met verschillende verzetjes volle bak omhoog. Floor en ik waren lekker elkaars krachten aan het testen. Het lichte verzetje ‘won’ zij, het zwaardere verzet kwam ik eerder boven. Harstikke leuk, behalve dan dat haar fiets niet meewerkte. Ze vertelde dat ze een nieuwe bike ging kopen, maar welke?

Fietswissel
We hebben dezelfde maat dus zij zou even op mijn mooie Scott gaan fietsen. Oh… verkeerde klikpedalen … Welke maat? 39. Ik ook! Hup hup ook snel de schoenen gewisseld. De andere meiden waren we inmiddels wel kwijt, maar ‘die halen we wel weer bij’ zeiden we stoer. Floor dartelde op mijn mooie fietsje, terwijl ik er op haar minimaal twee keer zo zware ros achteraan reed. Na de afdaling kwam een bochtje, mijn aanzet en pang! … ketting gebroken! Oeps…

joannehetverhaalvan.galantemannen

Hulp gezocht!
We parkeren onze fietsen in de ruime berm en Floor belt haar vriend, die zegt ‘Er is net iemand binnen gebracht en overal spat bloed uit’ (werkt schijnbaar in het ziekenhuis). Niet echt het gelezen moment om te beginnen over een kapotte ketting, de invallende duisternis, dat 25 km wandelen op klikpedalen best heel ver is en zulk soort zaken. Floor hangt op.

Galante mannen!
We krijgen niet de kans om te pijnzen over de situatie, want er komt een groep fietsers langs. Ze roepen iets, ik roep wat terug waar ik direct spijt van krijg (‘we redden het wel’ red.). Dat hoorden ze gelukkig niet dus voor we het weten zijn we omringt door een flinke groep mannen waaronder een Willie Wortel. In het ploegje beter bekend als ‘de-mechaniciën’.

Impressed
Terwijl ik met schone handjes wat stoere verhalen vertel over vrouwenwielrennen en Floor gehurkt in het gras zit bij Willie Wortel & co met haar gebroken ketting, worden de fietstasjes van de mannen omgedraaid. En er ontstaat al snel een plan van aanpak en de tools zien er indrukwekkend uit. Warempel, ik was nog lang niet door mn stoere verhalen heen en de ketting zit alweer aan elkaar!

Ehh….
Het ziet er alleen wat vreemd uit. De derailleur staat omhóóg! Hoort die niet omlaag? Alle mannen kijken nu even mee. Er wordt ‘een-voorbeeld’ bijgepakt. Ja… hij hoort omlaag. De ketting hangt ook wat typisch vinden we. De volledige iPhone cameraploeg wordt er weer bijgehaald, want schik hadden we wel ;). De tools komen weer tevoorschijn, een vernieuwd plan van aanpak (met ‘het-voorbeeld’ bij de hand) en flipflop. KLAAR! Wauw… wat een aardige mannen, we werden er allebei blij van! Wij kunnen weer fietsen!

En toen …
Een afvaardiging van de dames hadden ons inmiddels gevonden en zo konden we na dit, best wel vrolijke intermezzo, terug naar De Bilt. Inklikken en de gang wordt er gelijk goed ingezet. Zo’n 500 meter verderop zien we twee kerels stuntelen met losse wielen, een frame en binnenbanden. Wij zetten nog even aan en rijden snel door.

Jantiene Hannessen

Comments are closed.

Contact Us