Hard fietsen en gezelligheid

Vrijdagochtend om 8.30 uur is het vertrek vanuit Landsmeer, nadat ik eerst nog even een nieuwe sportbril heb gescoord en de tank van De Bus heb vol gegooid.  Daarna ben ik op weg gegaan naar Judith, de eerste stop. Samen met Judith heb ik Silvia, Monique en Yvonne opgehaald, waarna wij om half 11 afreizen naar Epen. Er is direct een gezellige sfeer en een heerlijk vakantiegevoel. Onderweg moet er uiteraard 'n bakkie koffie worden gedaan, om half 2 strijken wij neer in de Accommodatie "Het Bovenste Bos" in Epen.
 
Na ons geinstalleerd te hebben drinken Monique, Silvia, Yvonne en ik nog een koffie met een vlaaitje om vervolgens een lekker ontspannen stukje te gaan fietsen richting Gulpen. Nou ja, ontspannen….die eerste berg op met die vlaai net achter de kiezen, viel toch niet mee!  Er wordt bij de fietswinkel, nog het een en ander aangeschaft om zo goed mogelijk het weekend door te komen.
DSCN0286
 
Wanneer wij terug komen zijn er inmiddels al meer dames gearriveerd en het begint al aardig vol te raken met fietsen. We maken kennis met elkaar, we drinken samen iets en maken een praatje over fietsen. Het gaat voornamelijk over "Hoe veel, hoe vaak, hoe hard,  waar fiets je en bij welke groep hoor jij?".
 
's Avonds gaan we met zo'n 20 dames eten in Herberg de Smitse. We gaan er ter voet naar toe, een heerlijke wandeling, die dient als een mooie voorbereiding op de training van de volgende ochtend. Het gekwek gaat maar door, we begroeten de ezeltjes, waar we langs komen en settelen ons in de huiskamer van de Herberg. 
Het is maar goed, dat wij daar alleen zaten, want er werd luid gepraat, gelachen en lekker gegeten. Daarna zijn we bij een heldere avond weer terug gewandeld. 

Bij terugkomst was iedereen aanwezig en kregen we van Nelly de uitleg, wat ons tijdens het trainings weekend allemaal te wachten staat, met als hoogte punt de Tijdrit van de zaterdag middag. Na de uitleg gaat het praten en lachen gewoon weer door, maar dan wordt het toch langzaam heel stil in de hut.
 
Zaterdag is er een aantal vroege vogels benieuwd in welke groep zij gaan fietsen. Wordt het groep 1 of groep 2? Als de indelingen goed zijn doorgenomen worden vervolgens de tafels gedekt en wordt hier en daar thee op bed gebracht. Om half 9 is dan iedereen aan het ontbijt, want stipt om 10 uur gaat het spektakel beginnen: heuvel op en heuvel af, lekker infietsen met hier en daar een versnellinkje. En het praten gaat -ook dan- maar door. Zo nu en dan word je er knetter van. Na zo'n 2 uur de benen een beetje losgetrapt te hebben zijn we weer terug in ons hutje, waar we heerlijk buiten kunnen genieten van het zonnetje, koffie/thee, vlaai en wat je maar wilt eten. "Eet genoeg er is genoeg!"
Dit alles gaat wederom gepaard met praten en veel lachen.
 
Dan volgt natuurlijk het allerbelangrijkste. De bekendmaking van de indeling van de Tijdrit: Fiets je 2 of 3 ronden van 8 km en wanneer start je!
 
DSCN0225

Dan, om half 3, verzamelen we voor de aanloop naar de Tijdrit. Eerst moeten we nog even de Camerig op, om de benen een beetje op te warmen en dan kan het spektakel  echt beginnen. Paulien houdt je op de fiets, Nelly telt de tijd af en dan ga je voor je Tijdrit.
Monique heeft de primeur en mag als eerste starten, voor haar 3 ronden, daarna gaat het snel. 21 dames starten voor de 3 ronden en 21 dames voor 2 ronden. Iedereen doet zijn uiterste best, maar een Tijdrit is zwaar, zeker op dit parcours, met een hele mooie snelle afdaling, gevolgd door een glooiende weg waarbij je heel veel vaart kunt houden maar dan, wat je daalt moet ook gestegen worden, en dat is zwaar en doet pijn, maar je gaat en houdt dat vol!
Moe maar voldaan, komt iedereen weer over de finish en wat denk je: weer praten. Maar dan nu natuurlijk over de ervaring van de Tijdrit!

Daarna wordt er lekker gedoucht en wat gedronken en is het al snel 18.00 uur. Tijd voor een heerlijke pastamaaltijd met diverse salades. 
De uitslag van de Tijdrit wordt bekend gemaakt en iedereen is dik tevreden over haar eigen resultaat en prestatie van de Tijdrit.
Ook de zeer enthousiaste trainsters, die dit elk jaar weer organiseren worden nog even in het zonnetje gezet, waarna er natuurlijk nog even lekker gebabbeld wordt. Moe maar voldaan gaan we daarna naar bed.
 
Zondag rest er dan nog een toertochtje van zo'n 3 uurtjes, met heel veel leuke, steile, zware heuvels, waarbij Ragna je zo weet op te zwepen, met haar enthousiasme (buik in, schouders los, duw en trek de pedalen en billen strak) dat je ondanks de pijn in je benen wel door moet blijven gaan. Maar je wel wordt beloond met een heerlijke koffiestop met wederom een vlaaitje en een zonnetje! Weer allemaal blije gezichten.
Wanneer we weer terug zijn bij het "Bovenste Bos" wordt er nog wat gegeten, opgeruimd,  de auto ingepakt en nemen wij al weer afscheid van iedereen. 
  
Ook de "Amsterdamdse Bus" gaat weer huiswaarts. Onderweg pakken we nog even een afslag om asperges te kopen voor het thuisfront en nemen we als afsluiting nog een kop koffie. Yvonne, Silvia en Monique worden thuis afgezet. En als laatste stapt ook Judith uit en rijd ik om 20.30 uur Landsmeer weer in.
Wat een heerlijk weekend. Moe en zeer voldaan!

 Dank allen voor de gezelligheid!
 
Monique, Judith, Silvia, Yvonne en Anky

DSCN0267DSCN0215

DSCN0177 DSCN0265    

Comments are closed.

Contact Us