Laatste wedstrijd individueel klassement competitie VW

Onder tropische omstandigheden is de vijfde en laatste (individuele) wedstrijd van de competitie VW verreden op het parcours op Papendal. Met dank aan Miriam en Brenda die namens RETO de wedstrijd hebben georganiseerd, inclusief parasols, extra water en mobiele catering.

In zowel categorie B als categorie A stonden 17 rensters aan het vertrek.

Dominique Vrouwenvelder (Kek/ R&TC Groenewoud), leidster in het individueel klassement, liet tijdens de wedstrijd zien gebrand te zijn op de eindoverwinning in de competitie VW. Regelmatig kwam ze als eerste over de streep en dat leverde haar in ieder geval de leidersprijs op. In de eindsprint bleek Marjolein van der Steen over de snelste benen te beschikken. Zij versloeg Suus Wagenmakers, die haar debuut maakte in de competitie VW, en Elly Kampman (VW ’s-Hertogenbosch), die knap naar een derde plaats sprintte. De overwinning van Marjolein was niet voldoende om Dominique van de eerste plaats in het individueel klassement te stoten.

Dominique Vrouwenvelder is de winnares van de competitie VW 2022 categorie B met een overwinning in het omnium op de Nedereindse Berg, een mooie 3de plaats in Dommelen en op Papendal net naast het podium met een 4de plaats. Marjolein van der Steen is als 2de geëindigd en Elly Kampman is door haar 3de plaats op Papendal uiteindelijk ook 3de geworden in het overall klassement.

Doris de Rooij ging als leidster in het individueel klassement van start in categorie A. Het verschil met de nummer 2, Marcella van Wanrooij, was niet groot dus beide rensters hadden hun strijdplan klaar. Tijdens de wedstrijd liet kersvers Nederlands kampioene masters 30+ Simone Emens (CS030) zien over goede benen te beschikken. Ze was actief en lag, door goed afstoppingswerk van haar ploeggenoten, een tijdlang op kop van de wedstrijd. Met 12 punten won ze met overmacht de leidersprijs en ook bij de eindsprint kwam ze als eerste over de streep. Diskwalificatie volgde vanwege het afwijken van de lijn tijdens de sprint. De overwinning in categorie A ging daardoor naar Berdine Bakker (VW Rotterdam / RWC Ahoy’, ook al winnares in Dommelen) voor Sophie Baartman (CS030) en Melanie Prins (AWV de Zwaluwen).

Met een 5de plaats stelde Doris haar eerste plaats in het individueel eindklassement veilig. Zij is daarmee de winnares van de competitie VW 2022 categorie A. De tweede plaats is voor Marcella van Wanrooij (TSWV De Meet) en Else Dekker (VW Amsterdam) maakt het podium van het overall klassement compleet door haar 4de plaats op Papendal.

Foto’s en filmpjes zijn gemaakt door Diederik Mittendorp en Jan van Prooije. Het resultaat is te zien op:

https://lightroom.adobe.com/shares/ee22258a43a44c71acea323183d56fd3

https://www.youtube.com/watch?v=ABadk7qhtC8

https://youtu.be/IDGlBp31nMQ

Comments are closed.

Contact Us