Maan Klomp

Hoe lang doe je aan wielrennen? Ik fiets al zo’n 25 jaar, maar pas sinds 14 jaar wat serieuzer.

Hoe ben je met wielrennen begonnen? Mijn favoriete sport is langzaam overgegaan van skeeleren & schaatsen naar wielrennen. In het begin deed ik het wielrennen ‘erbij’, maar ik vond het al snel erg leuk en ging meer trainen op de fiets. Toen ik een jaartje niet kon skeeleren/schaatsen door rugklachten kon ik gelukkig nog wel fietsen. Mijn skeelers liggen nu onder een laagje stof!

Wat is je specialiteit? Ik heb geen echte specialiteit. Ik zou mezelf omschrijven als een diesel die, als ze er zin in heeft, het leuk vindt om er een eindsprint uit te persen. 

Wat is je mooiste fietservaring? Extreme trainingsritjes met storm en regen blijven mij het meeste bij, maar de beste ervaring was de Marmotte in 2006. Die dag ben ik op de fiets boven mezelf uitgestegen. Ik wist niet dat ik dit kon en er zoveel plezier in zou hebben. Dit was voor mij de eerste serieuze cyclo en wat een ervaring!

Hoe ben je bij vrouwenwielrennen terecht gekomen? In 2002 ben ik in Amsterdam mee gaan trainen bij Petra Grimbergen. Ik wilde het al jaren, maar vond het ook eng om echt te gaan trainen. Ik dacht dat ze allemaal kneiter hard zouden fietsen. 

Hoe lang ben je nu trainster? Ik geef nu 9 jaar training bij trainingsgroep Amsterdam.

Wat is je doel/wat motiveert je als trainster? Mijn doel als trainster is om nieuwe meiden de finesses van het wielrennen bij te brengen. Het is mooi om te zien als nieuwe meiden veel progressie maken en enthousiast worden over het wielrennen. De trainingen aan de ervaren rensters geven mij ook energie. Wat is er leuker dan een paar uur lekker fanatiek te trainen met elkaar?! Het motiveert om dit in een groep te doen.

Maan_zwc Maan is hoofdtrainster van trainingsgroep Amsterdam. Foto: Duane van der Geld.

 

Comments are closed.

Contact Us