Marjolijn van Lier

Hoe lang doe je aan wielrennen?  Ik ben begonnen eind december 2009

Hoe ben je met wielrennen begonnnen?  Het begon nadat ik tijdens een avondje stappen in Auckland, Nieuw-Zeeland door een stel Friezen werd uitgedaagd de Elfstedentocht met hen te fietsen. Na een jaar backpacken kwam ik terug in Nederland en werd aan mijn belofte gehouden. Ik kocht van mijn laatste backpackerscentjes een tweedehands racefiets, sloot me aan bij de plaatselijke wielrenclub en begon te trainen voor mijn eerste Elfstedentocht.

Wat is je specialiteit?  In mijn studietijd sloot ik me aan bij de Nijmeegse Studenten Wielervereniging. Na een maand lid zijn kwam ik totaal onvoorbereid opdagen bij de kilometervreter (een tijdrit van precies 1 km). Ik gooide alles wat ik had in de strijd en won! Zo ontdekte ik mijn specialiteit: Loei hard rijden, maar wel op een korte afstand.

Wat is je mooiste fietservaring?  Het uitrijden van La Marmotte in 2016. Met mijn lengte en gewicht ben ik totaal geen klimmer. Ik werd overgehaald te rijden, maar geloofde nooit dat ik het ook echt zou halen. De dag zelf voelde ik mij goed en bleef mijn mantra herhalen: ‘blijven trappen en wachten tot je er bent’. De hagelbui en zeiknatte, ijskoude afdeling vanaf de top van de Galibier maakt de tocht extra heroïsch. Ik kwam dan ook jankend van de inspanning en indrukken over de finish. Nooit meer! Dat hoeft gelukkig ook niet, want met 8 minuten speling mocht ik een gouden brevet ontvangen.

Hoe ben je bij vrouwenwielrennen terecht gekomen?  Er werd een bericht geplaatst in een facebook-groep die ik gestart was met een klein groepje fietsende vrouwen in Eindhoven. Ik was net gestopt bij de studentenvereniging en zocht nog een nieuwe trainingsgroep. De eerste training was ik er gelijk bij en sindsdien niet meer weg te slaan. We hebben een super leuke groep dames en ik vind het geweldig daar onderdeel van te zijn.

Hoe lang ben je nu trainster?  Sinds mei 2019.

Wat is je doel/wat motiveert je als trainster? Ik heb zelf jarenlang trainingen gehad in Nijmegen en daarna Eindhoven en heb daar zoveel uit gehaald. Het plezier van samen (en veilig) rijden en van gerichte trainingen om sterker, beter en zekerder op de fiets te zitten. Het brengt mij zoveel meer dan alleen of in een groepje toeren. Ik wil dit gevoel andere fietsende dames ook graag laten ervaren.

Marjolijn is trainster van trainingsgroep Eindhoven.

Comments are closed.

Contact Us