Marloes Veldkamp

Hoe lang doe je aan wielrennen? Het zal sommigen verbazen, om heel eerlijk te zijn fiets ik nog helemaal niet zo lang 😊. Ik ben pas in de zomer van 2015 begonnen met wielrennen!

Hoe ben je met wielrennen begonnen? In 2014 beklom mijn vader de Mont Ventoux voor een goed doel, en hij bleef erna veel wielrennen. Ik raakte door hem geïnspireerd en het leek me leuk om ook te gaan fietsen, maar…soms heb ik nog wel eens van die ‘bevliegingen’ en dan koop ik een hoop spullen voor een nieuwe sport en vervolgens beland alles in de kast…dus ik had mezelf beloofd als ik het fietsen/wielrennen met een jaar later nog leuk leek, dat ik dan een fiets mocht kopen…en zo kocht ik dus een jaar later mijn eerste wielrenfiets.

Wat is je specialiteit? Wat het wielrennen zelf betreft ligt mijn passie ligt bij het korte, krachtige en intensieve. Ik vind sprinten heel leuk en bijvoorbeeld een kasseienstrookje over knallen, of over gravel rijden met de racefiets (om het en beetje spannend te houden).

Daarnaast vind ik het ontzettend leuk om mensen samen te brengen doormiddel van de wielersport, dit doe ik door het geven van trainingen, clinics, workshops en het organiseren van (toer)ritten. Ik haal veel energie uit het organiseren van deze activiteiten, en ik vind het ook erg leuk om mensen te laten zien dat wielrennen heel veel verschillende gezichten kent. Je kunt immers individueel fietsen, maar ook samen in een groep en elkaars sterke kanten gebruiken.
Speciaal voor vrouwen vind ik het heel belangrijk en leuk om te laten zien dat wielrennen niet eng hoeft te zijn en help ik ze graag om zelfverzekerder te worden op de fiets!

Hoe ben je bij vrouwenwielrennen terecht gekomen? Ik was op zoek naar een groep dames die echt aan het trainen was, en niet alleen toerritten maakte. Via internet kwam ik terecht bij vrouwenwielrennen en ontdekte ik dat Den Bosch voor mij de dichtstbijzijnde trainingslocatie was. Daar ben ik dus in 2015/2016 gaan trainen, waarna het idee ontstond om samen met Anouk onze eigen ‘afdeling’ van vrouwenwielrennen in Eindhoven op te gaan richten, omdat die trainingsgroep nog niet bestond!

Hoe lang ben je nu trainster? Dit wordt mijn tweede seizoen als trainster.

Wat is je doel/wat motiveert je als trainster? Ik vind het ontzettend leuk om vrouwen meer te leren over wielrennen. De leukste onderdelen vind ik om ze technisch beter te laten worden (sprinten, ploegentijdrit, bochten), zodat ze daar sterker in worden, maar vooral ook omdat vrouwen dan zelfverzekerder op de fiets gaan zitten. Ik word daar erg blij van en kan daar enorm van genieten!!

Marloes_zwc Marloes is trainster van trainingsgroep Eindhoven.

Comments are closed.

Contact Us