Vrouwenwielrennen.nl is er voor de fanatieke wielrenster en biedt (laagdrempelige) trainingen en begeleiding voor vrouwen met een racefiets.

De verschillende trainingsgroepen geven een gedegen en inspirerende training op ieders niveau. Onder begeleiding van ervaren (wedstrijd)rensters worden de finesses van het wielrennen geleerd en grenzen verlegd. Daarnaast wordt er een competitie verreden tussen de trainingsgroepen, vindt er een trainingsweekend plaats en wordt een vrouwenwielrendag georganiseerd. Alle informatie hierover en het laatste nieuws vind je op deze website. Veel fietsplezier!

Op woensdagavond 13 juli 2022 start in Utrecht de Baloise Ladies Tour, een vijfdaagse etappekoers voor vrouwen. De proloog gaat over 3,9 km met start bij Anafora in het Maximapark en finish op het Berlijnplein.

Op dezelfde avond organiseert Vrouwenwielrennen Utrecht, als side event van de Baloise Ladies Tour, voor wielrensters uit Utrecht een tijdrit over dezelfde afstand.

Lees Verder

Op het clubparcours van TWC de Kempen in Valkenswaard/Dommelen is de derde wedstrijd van de competitie VW 2022 verreden.

Lees Verder

De tweede wedstrijd van de competitie VW 2022 werd verreden op het clubparcours van JVR de Batauwers in Tiel. Een parcours waar we niet eerder een wedstrijd hebben georganiseerd en afgaand op de reacties voor herhaling vatbaar.

Lees Verder

Een mooie en geslaagde start van de competitie VW 2022 op het clubparcours van ARC Ulysses in Amsterdam-Noord.

Het nieuwe initiatief, een instapkoers, was een succes. Onder leiding van de trainsters Astrid, Elly en Claar werd in het eerste gedeelte van de koers aandacht besteed aan verschillende aspecten van het wedstrijdrijden. Zoals in een peloton door de bocht, van achterin de groep naar voren rijden, demarreren en de do’s en don’ts van het rijden in het peloton. Daarna ging de koers los en eindigde de wedstrijd in een massasprint die werd gewonnen door Ella van der Veer (Hanzerenners Zwolle) voor Dominique Vrouwenvelder (R&TC Groenewoud) en Roos Anneveldt (CS030).
Lees Verder

Contact Us