Overige trainingsmogelijkheden

Naast de trainingsgroepen van vrouwenwielrennen.nl zijn er ook andere trainingsmogelijkheden voor vrouwen. Een overzicht vind je op deze pagina.

Rijswijkse wielervereniging De Spartaan
De Spartaan heeft het vrouwenwielrennen en -toerfietsen hoog in het vaandel. Zo hebben we de grootste meisjes-jeugd-afdeling van Nederland en fietsen er vrouwen mee bij zowel de A- als de B-wielrenners, de Mountainbike-afdeling en bij de A-, B- en C-toerploegen. Met name de C-tourploeg verdient aanbeveling: deze is onlangs nieuw leven ingeblazen, bestaat voor ongeveer 50% uit vrouwen en kan nog best wat extra leden gebruiken. In een rustig tempo kan iedereen met een hybride- of een racefiets de basis van het fietsen leren. Natuurlijk kun je ook bij een van de andere groepen aansluiten! Je kan zonder probleem enkele keren meedoen voordat je besluit lid te worden. Meer informatie is te vinden op http://www.despartaan.nl.

AXA Valleirennes Ladies – Veenendaal
De AXA Valleirenners – de wielervereniging in Veenendaal – is in mei 2014 met een trainingsgroep speciaal voor dames gestart. De fietsgroep biedt dames de mogelijkheid om op een gezellige en sportieve manier te trainen waarbij we elkaar motiveren en stimuleren naar mooie uitdagingen zoals toertochten, cyclo’s of competities. Donderdagavond is de trainingsavond waarbij het vooral gaat om ‘lekker fietsen met elkaar’, maar we besteden ook aandacht aan verschillende trainingsvormen en techniek zoals rijden van bochten, waaierrijden, traptechniek etc. Bij voldoende aanmeldingen bestaat de mogelijkheid om verschillende groepen te maken waardoor je op eigen niveau kan fietsen. Meer informatie kun je vinden op www.axavalleirenners.nl/ladies. Voor vragen en aanmelding kun je contact opnemen met Karin van Beek.

VELOVE – Haarlem
VELOVE Haarlem is een groep wielrennende vrouwen van allerlei leeftijden en niveaus; van net startende rensters tot ervaren wedstrijdrensters. De vaste trainingen vinden plaats op donderdagavond. We vertrekken om 19:00 uur uit Haarlem en trainen zolang het licht het toe laat. Voor meer informatie of vragen, neem contact op met Anna of vind ons op www.velovehaarlem.nl.

HRTC DOK – Den Helder
De wielervereniging HRTC DOK heeft sinds maart 2014 een speciale trainingsgroep voor dames van verschillende niveau’s en met uiteenlopende ambities. De trainingen vinden plaats op woensdagavond en zaterdagochtend. Er wordt getraind onder begeleiding van een gekwalificeerde KNWU trainer. De trainingen zijn toegankelijk voor iedere dame in het bezit van een racefiets. Voor meer informatie kun je kijken op de facebookpagina of contact op nemen met Amber Boks.

Alcmaria Victrix – Alkmaar
Alle sportieve vrouwen in de omgeving van Alkmaar kunnen vanaf nu aansluiten bij de trainingsgroep van Alcmaria Victrix. Wij hebben in Bea den Bakker, een ervaren wielrenster en begeleidster, gevonden die de trainingen verzorgt. In oktober 2014 vond de eerste training plaats en natuurlijk hopen we dat deze groep verder gaat groeien. De trainingen zijn specifiek bedoeld voor dames die (nog) geen wedstrijden fietsen maar in eerste instantie vooral hun conditie willen opbouwen, techniek verbeteren en misschien naar een doel toe willen werken. Voorlopig word er op de zondag ochtend getraind, vooral omdat het ’s avonds natuurlijk alweer te donker wordt. Dus als je het zat bent om alleen je rondjes te fietsen en wilt leren hoe je wat structuur in je trainingen kunt aanbrengen, neem dan contact met ons op.

Contact Us