Ploegentijdrit Nieuwer ter Aa – 10 september 2022

In Nieuwer ter Aa is de competitie VW 2022 afgesloten met de ploegentijdrit. Totaal hadden zich 24 teams ingeschreven, waarvan er 22 van start gingen omdat rensters uit twee teams tijdens het inrijden op het natte wegdek onderuit waren gegaan. Gedurende de wedstrijd droogde het wegdek op, kwam de zon tevoorschijn en nam de wind in kracht toe. Ideale omstandigheden voor een ploegentijdrit.

De ploegentijdrit werd gewonnen door RETO1 met Marlijn Vorstenborst, Amber Hakstege, Brenda Bakker en Inge Neijenhuis. Met een tijd van 46,59 minuten waren zij 36 seconden sneller dan Judith van Maanen, Laureen Hulskamp, Lidewij Kosters en Astrid Schop van WV de Amstel1. De derde plaats was voor Nienke Klaassen, Dominique Vrouwenvelder, Simone Rademakers en Hiske Horstman van KEK / RTC Groenewoud. Zij deden 48.03 minuten over de 30 km. Bekijk de totale uitslag, inclusief de rondetijden.

De winst in het ploegenklassement ging naar VW Amsterdam. Zij begonnen de ploegentijdrit met een ruime voorsprong op de nummer 2 en dat bleek voldoende om als winnaar van de competitie VW 2022 te worden uitgeroepen. Door de winst in de ploegentijdrit steeg RETO van plaats 5 naar de 2de plaats. KEK / Groenewoud behield hun 3de plaats in het ploegenklassement

Dank aan alle vrijwilligers die ervoor hebben gezorgd dat we ook dit jaar weer een ploegentijdrit konden organiseren. En natuurlijk ook dank aan Duane voor het maken van de foto’s. De foto’s verschijnen binnenkort op zijn website.

Het seizoen 2022 sluiten we hiermee af en we gaan op naar een nieuwe competitie VW in 2023!

Comments are closed.

Contact Us