Renske Doedee

Hoe lang doe je aan wielrennen? Ik fiets al vanaf mijn 7de dus dat is inmiddels 24 jaar.

Hoe ben je met wielrennen begonnen? Mij zus, die 10 jaar ouder is dan ik, deed aan triatlon. Aan het eind van de wedstrijd mocht ik altijd op haar fiets gaan zitten en dan duwde ze me een stukje, vanaf toen wilde ik zelf ook zo’n mooie fiets!

Wat is je specialiteit? Ik ben tactisch in de wedstrijd (kan de koers goed lezen) en heb een aardige sprint in de benen.

Wat is je mooiste fietservaring? Ik heb in die 24 jaar enorm veel mooie momenten die in mijn geheugen gegrift staan, maar de vriendschappen die in via het wielrennen heb gevonden en mijn overwinning op het amateur WK staan toch wel het hoogste aan mijn lijstje.

Hoe ben je bij vrouwenwielrennen terecht gekomen? Ik zocht een leuke groep om samen mee te trainen in mijn omgeving. Toen vond ik vrouwenwielrennen Den Bosch. Ik meteen werd helemaal enthousiast van de onderlinge vrouwenwielrennen competitie waaraan trainingsgroep Den Bosch meedoet. 

Hoe lan ben je nu trainster? De trainingsgroep in Den Bosch bestaat nog maar 3 jaar en ik ben eigenlijk maart 2014 pas aangesloten. Toevallig ging op dat moment net hun huidige trainster met zwangerschapsverlof en ben ik begonnen de trainingen te geven.

Wat is je doel/wat motiveert je als trainster? Mijn doel is iedereen te motiveren om hun eigen grenzen te verleggen. Voor de een is dat het gaan rijden van wedstrijden en voor de ander het rijden van een mooie tocht. Ik probeer net die ene tip te geven of net dat complimentje waardoor ze de uitdaging toch durven aan gaan. Als je dan ziet hoeveel de dames vooruit gaan door de trainingen en hoe ze stralen als ze hun doel hebben bereikt, geeft mij dat enorm veel voldoening.

Renske_zwc Renske is trainster van trainingsgroep ‘s-Hertogenbosch.

Comments are closed.

Contact Us