Rijd met Vrouwenwielrennen de Vuelta etappe ’s-Hertogenbosch – Utrecht

Op woensdag 29 april 2020 rijden we met een vrouwenpeloton de Vuelta etappe ’s-Hertogenbosch – Utrecht. Deze etappe wordt op zaterdag 15 augustus 2020 door de profs gereden.

Heb je zin om op 29 april aan te sluiten? Meld je dan aan.

Naast rensters van de trainingsgroepen vrouwenwielrennen.nl zijn ook andere rensters van harte uitgenodigd.

De etappe is 183 km; kijk hier voor de gehele route (.pdf). Het streven is gemiddeld 28 km/uur te rijden en onderweg stoppen we twee keer voor een ‘profwaardige’ ravitaillering.

Deze etappe heeft een speciaal tintje want een aantal rensters rijdt met een zogenaamd snuffelkastje en meet daarmee de luchtkwaliteit. Hoe mooi is dat? Een vrouwenpeloton verkent een Vuelta etappe en brengt gelijk de luchtkwaliteit in beeld!

Dit als onderdeel van het project Snuffelfiets van de provincie Utrecht waarvan VW Utrecht trainster Claar Schouwenaar projectleider is. Wil je meer weten over dit project?

De Snuffelfietsetappe is onderdeel van de centrale kick-off van het activatieprogramma van La Vuelta Holanda op 29 april 2020. De laatste kilometers in Utrecht zijn daarom onder politiebegeleiding en we finishen op de Neude in Utrecht waar op dit moment een wielerfeest plaatsvindt.

Comments are closed.

Contact Us