Ronde van Julianadorp – uitslagen en individueel eindklassement competitie 2016!

podium-categorie-a

podium-categorie-bJulianadorp bij Den Helder was op 4 september het toneel van de laatste ronde van de Vrouwenwielrennen-competitie voor het individueel klassement. Als onderdeel van de Ronde van Julianadorp startten er twee velden. Het uitdagende rondje had alle obstakels die je zoal op de Nederlandse wegen aantreft: drempels, steentjes, u- en s-bochten en vluchtheuvels, en op deze dag bovendien een flinke wind.

Dominique van der Stelt (Cyclogirls) bekroonde in de B-categorie  haar klassement, waarin ze voor deze dag al niet meer te kloppen was, met een glansrijke overwinning door alleen over de streep te komen, voor een door de wind al wat uitgedund peloton. Achter haar grepen Anneke Reenders en Eveline Dijkstra (DOK Den Helder) de tweede en derde plek. In het individueel eindklassement was daarmee de tweede plek voor Esmée Niewold en de derde plaats voor Anneke Reenders (DOK Den Helder).

Bij de A ging de eerste plaats naar   Denise Betsema (DOK Den Helder) die al voor de helft van de wedstrijd ontsnapte en daarna indrukwekkend soleerde naar een welverdiende overwinning. Achter haar wist ook Susan Verdegaal (DOK Den Helder) uit de greep van het peloton te blijven. Christel Janssen (VW Amsterdam) won de sprint.

Christel Janssen wist door dit podium ook de tweede plaats in het individueel eindklassement van de A op te eisen. Op het eindklassement had de uitslag verder weinig effect: daar won Arwen Altenburg (VW Rotterdam) met ruime voorsprong, die vandaag niet in gevaar kon komen. Een derde plaats was voor  Serina Schouwenaar (DOK Den Helder).

De huldiging van de 1ste drie in beide categorieën zal plaatsvinden na afloop van de ploegentijdrit. Deze vindt plaats op 17 september bij Nieuwer ter Aa.

Voor de deelnemers; graag uiterlijk vrijdag 9 september doorgeven met hoeveel teams jullie deelnemen en ook de samenstelling van deze teams. In het weekend van 10-11 september ontvangen jullie dan de laatste informatie én de startlijst.

Volledige uitslagen van de Ronde van Julianadorp

Volledige uitslag van het individueel klassement van de Vrouwenwielrennen-competitie 2016

Tussenstand van het ploegenklassement voor de afsluitende ploegentijdrit vind je hier.

Foto’s van de huldiging zijn met dank aan Duane van der Geld.

Bekijk hier alle foto’s van de B-categorie

Bekijk hier alle foto’s van de A-categorie
groepsfoto

Comments are closed.

Contact Us