Sandra Dircks

Hoe lang doe je aan wielrennen? Sinds 2010.

Hoe ben je met wielrennen begonnen? Mijn vriend fietste en via hem ben ik er ook aan verslingerd geraakt. Ik zocht naar een leuke trainingsmogelijkheid in de buurt van Utrecht waar ik toen woonde en vond vrouwenwielrennen.nl. Door de trainingen van Nelly Voogt werd ik steeds enthousiaster en ging ik beter en meer fietsen.

Wat is je specialiteit? Klimmen en duurrijden (lange tochten). Dat eerste had ik een aantal jaar geleden nooit gedacht, maar zo zie je maar als je het veel doet…

Wat is je mooiste fietservaring? De momenten waarop je je grenzen verlegd, de eerste keer een trainingswedstrijdje (finale rijden) winnen en het uitrijden van een grote tocht als de Trois Ballons.

Hoe ben je bij vrouwenwielrennen terecht gekomen? Toen ik naar ‘s-Hertogenbosch verhuisde was daar geen trainingsgroep voor vrouwen, wat ik miste. Samen met Josette Storm ben ik toen een trainingsgroep op gaan zetten. Na een tijdje kwamen daar ook andere trainsters bij: Miranda Danse-Klaassen, Renske Doedee en Mara van Doremalen.

Hoe lang ben je nu trainster? Sinds de start van onze groep in mei 2013. Inmiddels ben ik meer assistent trainster.

Wat is je doel/wat motiveert je als trainster? Meiden zelfvertrouwen en techniek bijbrengen op de fiets en ze uitdagen om telkens weer wat meer te geven. Ik vind het ontzettend mooi om te zien hoe iedereen die bij ons rijdt groeit en haar grenzen weet te verleggen (hoe klein ook)!

Sandra_zwc Sandra is assistent trainster van trainingsgroep ‘s-Hertogenbosch

Comments are closed.

Contact Us