Start wielerseizoen Vrouwenwielrennen.nl | 3 februari 2018

Op 3 februari was het dan eindelijk zover, na een winter vol overleg en voorbereidingen, was het tijd voor de start van een nieuw vrouwenwielrennen seizoen. Dit jaar een heel speciaal seizoen, want vrouwenwielrennen bestaat 20 jaar!

Kun je het je voorstellen? In 1998/1999 zijn Nelly en Cora met dit initiatief gestart en nu, 20 jaar later, bestaat vrouwenwielrennen nog steeds en heeft vandaag de dag zes groepen in steden door heel Nederland. Daar mogen ze trots op zijn toch?!

De dag begon rond 10.00 uur op de Nedereindse berg in Utrecht. Ikzelf zat daarom om 08.30uur al in de auto richting Utrecht, samen met een aantal andere dames van onze trainingsgroep uit Eindhoven. Het weer werd, naarmate we dichter bij Utrecht kwamen, helaas wel steeds grijzer en natter, maar dat mocht de pret niet drukken.

Na een kopje koffie, een hoop handjes schudden, zoenen uitdelen en bijkletsen werd het tijd om ons gereed te gaan maken voor de clinic van Ellen van Dijk. Ellen was zelf inmiddels ook gearriveerd en had er net zoveel zin in als alle VW-dames, dus de sfeer was goed en de motivatie hoog.

De officiële opening van het seizoen stond na de clinic gepland, daarom was het ‘podium’ eerst voor Ellen. Na een korte quiz over vrouwenwielrennen (wist je dat zij met haar ploeg gemiddeld 45,8 Km/pu heeft gereden in Bergen?!!), tips over ploegen-tijdrijden in het algemeen en de uitleg van de oefeningen op de berg was het zover. Met wel 7 groepen, want er waren ruim 60 rensters aanwezig!

Het was inmiddels een beetje droog geworden, en vol enthousiasme zijn we allemaal naar buiten gegaan om te starten met de oefeningen. Diverse groepen hadden al wat meer ervaring en gingen op een lekker tempo van start, en hebben alle oefeningen goed kunnen trainen, in voorbereiding naar de afsluitende wedstrijd.

Ik had zelf een beginnersgroep onder mijn hoede en ik heb geprobeerd om ze zoveel mogelijk, maar niet te veel 😉 (anders zie je door de bomen het bos niet meer als je net begint met wielrennen) te leren over het rijden in groepen en een ploegentijdrit. Hartstikke leuk om het seizoen weer met zo’n toffe en intensieve training te beginnen, al zeg ik het zelf!

Na een kleine anderhalf uur was het tijd voor de ‘echte’ ploegentijdrit, en hebben we elkaar allemaal flink aangemoedigd en toegejuicht. De sfeer was heel goed, gezellig en ambitieus, er werd goed gereden en hard gestreden om die eerste plaats en de superhoofdprijs: de petjes van Ellen en dat mooie jasje van Actual Bike Wear.

De clinic werd opgevolgd door de officiële opening van het seizoen door Nelly en de uitreiking van de jubileumkleding, waarbij het eerste setje natuurlijk aan Cora werd overhandigd. Ellen kondigde de uitslag van de wedstrijd aan, waarbij VW ’s Hertogenbosch overtuigend met 2 seconden had gewonnen op de ploegentijdrit, en met een dikke winst op de quiz eerder die ochtend.

Janneke (Janneke’s sportkeuken) vertelde vervolgens wat voor een heerlijke en gezonde lunch ze voor ons had gemaakt, waarna het tijd was om ‘aan te vallen’. Iedereen genoot van de overheerlijke soep, broodjes en salade, want die hadden we allemaal wel verdiend 😊. De dag werd afgesloten met een groepsfoto, uiteraard in de nieuwe jubileumkleding.

seizoensopening2018

Ik denk dat we terug kunnen kijken op een prachtige start van het seizoen, een mooie dag en vooruit kunnen kijken naar een mooi seizoen vrouwenwielrennen, met onder andere nog 2 hele mooie andere evenementen ter ere van het 20-jarig jubileum; zie voor meer informatie de website van vrouwenwielrennen! Tot snel!!

Marloes

Alle foto’s van afgelopen zaterdag zijn hier te vinden.

 

Comments are closed.

Contact Us