Succesvolle start competitie VW in Zwanenburg

Bij veel rensters was de spanning van het gezicht te lezen bij de eerste wedstrijd van de competitie VW. Niet zo gek als het je allereerste wedstrijd is. Op het clubparcours van De Bataaf in Zwanenburg streden, onder mooie lenteachtige omstandigheden, meer rensters en meer verschillende teams / verenigingen dan ooit om de overwinning en de prijzen van Doltcini; totaal 75 rensters en 14 teams. De winst in de B-categorie ging naar Floor Peters van WTC Maas-Waal. Zij was in de eindsprint Wies de Jong van CS030 en Nathalie Hoogeveen van WTC de Amstel te snel af.


In de A-categorie was het verschil tussen de nummers 1 en 2 slechts een banddikte. Uiteindelijk was het Christel Janssen van VW Amsterdam die haar wiel net iets eerder over de finishstreep duwde dan Berdine Bakker van VW Rotterdam. De derde en laatste podiumplek was voor Doris de Rooij van Gaul.
Over beide categorieën wist WTC de Amstel van trainster Astrid Schop de meeste punten te behalen en dat leverde Rianne Ravensbergen in haar eerste wedstrijd een mooie prijs van Rapha op.
Op 21 mei gaat de competitie in Ammerzoden verder en gaan Christel Janssen en Floor Peters proberen hun leiderstrui te verdedigen.

Bekijk hier alle uitslagen en tussenstanden van de 2017 competitie.

podium-categorie-b
Podium B-categorie

podium-categorie-a
Podium A-categorie

sprint-categorie-b
Sprint B-categorie

sprint-categorie-a
Sprint A-categorie
Foto’s door Duane van der Geld

Comments are closed.

Contact Us