Uitslag Nedereindse Berg

Op de Nedereindse Berg in Utrecht is de 3de wedstrijd van de competitie VW verreden. Totaal stonden 51 rensters aan het vertrek (25 rensters in categorie B en 26 rensters in categorie A). In beide categorieën werd volop gekoerst. Of dit nu kwam door het klimmetje in het parcours of door de harde wind maakt niet uit, het waren mooie koersen om naar te kijken.

In categorie B lukte het een viertal rensters om weg te springen en uit de greep van het achtervolgende peloton te blijven. Even leek het erop dat ze vlak voor het einde zouden worden teruggepakt, maar dat gebeurde niet. Op de laatste klim demarreerde Annemiek Visser (KEK) en zij hield vol tot aan de streep. Een mooie overwinning in haar tweede wedstrijd. De sprint van de rest van de kopgroep werd gewonnen door Marije Hengeveld (VW Eindhoven) voor de debuterende Jannie Wijnen (VW Utrecht) en Myrthe Drogtrop. Marije behoudt door haar tweede plaats de leidende positie in het tussenklassement en draagt ook tijdens de volgende wedstrijd haar Doltcini leiderstrui.

Spannend was ook de strijd om de leidersprijs. Marije, Jannie en Annemiek behaalden ieder vier punten. Door haar overwinning ging de leidersprijs naar Annemiek.


Podium Categorie B

In categorie A ontstond een kopgroep van 10 rensters met daarin alle favorieten voor de overwinning. Francien Looije (WTC de Amstel) had haar zinnen gezet op de leidersprijs; ze kwam acht keer als eerste over de streep en dat was voldoende om de leidersprijs mee naar huis te mogen nemen. Verschillende rensters probeerden alleen uit de kopgroep weg te rijden. In de meeste gevallen werden ze teruggepakt. Totdat Leonie Balter (WTC de Amstel) de kopgroep verliet. Zij reed in haar eentje steeds verder weg van de kopgroep die haar pas na de finish terugzag. Een sterke overwinning en mooi verjaardagscadeau voor Leonie. In het duel om de tweede plaats versloeg Linda Klein (Reto) Lieske Coumans (WTC de Amstel). De derde plaats van Lieske is voldoende voor haar om de Doltcini leiderstrui te behouden.


Podium Categorie A

Het beste team was WTC de Amstel, met 14 rensters aan het vertrek, voor VW Utrecht en VW Eindhoven. Een knappe prestatie ook van VW Eindhoven dat met drie rensters in categorie B startte en alle drie in de top 8 eindigden.

Volledige uitslag & tussenstand klassementen

Foto’s
Duane van der Geld heeft afgelopen zondag foto’s gemaakt van de wedstrijd op de Nedereindse Berg. De resultaten zijn te zien op zijn website:
Categorie A
Categorie B

Comments are closed.

Contact Us