Uitslag Eindhoven

De vierde wedstrijd van de competitie VW 2019 werd verreden als onderdeel van het HTC festival in Eindhoven. Een tweedaags wielerevenement over de High Tech Campus in Eindhoven. Een officiële KNWU wedstrijd dus.

Op het 2 kilometer lange parcours starten categorie A ongeveer 2 minuten eerder dan categorie B. Er werd in categorie B hard gereden en er ontstond een kopgroep van 7 rensters die categorie A in leek te gaan halen. Maar dat lieten de rensters in categorie A niet gebeuren en er werd versneld. Amber Kraak (WTC de Amstel) demarreerde en na een sterk gereden solo pakte ze in haar eerste wedstrijd gelijk de overwinning. Een mooie prestatie! De sprint van de achtervolgers werd gewonnen door Suzanne Mulder (WTC Maas-Waal) voor Anne-Marie Schonk (WTC de Amstel). Lieske Coumans werd vierde en dat was voldoende om haar Doltcini leiderstrui te behouden.

Huldiging Categorie A

In categorie B bleven de 7 koploopsters bij elkaar en in de eindsprint lukte het Annemiek Visser (KEK) om, net als bij de vorige wedstrijd op de Nedereindse Berg, de winst te pakken voor Claudia Striekwold en Sophie Baartman (VW Utrecht). Annemiek is hiermee op 6 punten van Marije Hengeveld gekomen, de leidster in het individueel klassement en niet aanwezig in Eindhoven. Dat belooft een spannende strijd te worden om de winst in het eindklassement.

Huldiging Categorie B

Op zondag 14 juli gaat de competitie VW verder met een wedstrijd op Papendal (Arnhem).

Comments are closed.

Contact Us