Uitslag Omnium WV Eemland – Amersfoort

Voor het eerst stond er een omnium op het programma van de competitie VW. Het bleek een mooie start voor de aangepaste competitie VW 2020. De 13 rensters in categorie A en 21 rensters in categorie B reden achtereenvolgens een sprintcup, puntenkoers, technische tijdrit en handicaprace. Door de verschillende onderdelen was er voor ieder wat wils. Dat bleek ook uit de uitslagen want elk onderdeel kende, zowel in categorie A als in categorie B, een andere winnares.
 

Over de vier onderdelen was in categorie A Marije Hengeveld (VW Eindhoven) het beste voor Laurie de Kroon (Reto) en Sophie Baartman (VW Utrecht). In categorie B werd het eindklassement opgemaakt over drie onderdelen omdat in de laatste ronde van de handicaprace een valpartij was waardoor de wedstrijd werd gestaakt. Emma Aalbers (VW Utrecht), slachtoffer van de valpartij, stond bovenaan in het klassement en werd daarmee de winnares van het omnium in categorie B voor twee rensters van VW ’s-Hertogenbosch: Maureen Groot Koerkamp (2de) en Katie Postma (3de).
 

In het ploegenklassement gaat VW Utrecht met  81,1 punten aan de leiding, voor VW ’s-Hertogenbosch met 77 punten en VW Eindhoven met 59,1 punten.

Bekijk de volledige uitslag

Comments are closed.

Contact Us