Uitslag ploegentijdrit Nieuwer ter Aa

Een bijzondere editie van de competitie VW is afgesloten met een ploegentijdrit in Nieuwer ter Aa. In totaal 21 teams gingen de strijd met elkaar aan, waarbij VW Eindhoven met 7 teams aan de start stond. Een recordaantal per trainingsgroep. Daarnaast waren 17 vrijwilligers actief om alles in goede banen te leiden.

Van een tropische nazomer was nog geen sprake, een harde westenwind maakte de wedstrijd zwaar. Amber Kraak, Marike Veldhuis, Tessa Sandberg en Judith van Maanen van WV de Amstel1 hadden de minste tijd nodig om de 30 km af te leggen. Met een tijd van 45,04 minuten waren zij ruim 3 minuten sneller dan hun teamgenoten Astrid Schop, Anne Fischer, Bente Laan en Chris Oskam, die de 2de plaats voor zich opeisten. De 3de plaats was, net als in 2019, voor VW Eindhoven1 met Marije Hengeveld, Merel Wielink, Daphne Dales en Renate Weber. De totale uitslag, inclusief de rondetijden, is te vinden op onze uitslagenpagina.

   

De overwinning in het ploegenklassement ging naar VW Utrecht. De voorsprong op WV de Amstel slonk wel maar was groot genoeg om de eindoverwinning te behalen. VW Eindhoven maakte een sprong in het klassement van de 6de naar de 3de plaats. De eindstand in het ploegenklassement is bijgevoegd te vinden op onze uitslagenpagina.

De laatste keer dat VW Utrecht won was in 2012 tijdens de eerste editie van de competitie VW. Dat betekent dat we volgend jaar de 10de editie hopen te organiseren.

Comments are closed.

Contact Us