Uitslag tijdrit en individueel eindklassement VW competitie

Onder typisch Hollandse omstandigheden (zon en veel wind) is de individuele tijdrit verreden langs de Willem Alexander roeibaan in Zevenhuizen. In totaal werden drie ronden van 5,2 km afgelegd. Een door de rensters van VW Rotterdam goed georganiseerde wedstrijd, waarvoor dank! Dit was tevens de laatste wedstrijd die meetelde voor het individueel eindklassement, dus er stond wat op het spel.

In de B-categorie won Caroline Folmer van ASC Olympia – Fietsbelles. Zij was bij de wedstrijd in Amersfoort ook de snelste en lijkt dus van meerdere (wieler)markten thuis te zijn. De tweede plaats was voor Rianne Snel van VW Utrecht en de derde plaats ging naar Karlijn Kremer van CS030.
Eerste 3 ind klassement cat B       Huldiging ind tijdrit cat B
Links: podium eindklassement individueel cat. B  |  Rechts: podium Tijdrit cat. B

Van de top 3 in het individueel klassement bij de B-categorie wist leidster Leonie van Tuijl van WTC Maas-Waal zich als beste te klasseren. Ze werd tiende en dat was voldoende om winnares van de VW competitie 2018 categorie B te worden en de Doltcini leiderstrui definitief in de wacht te slepen. Een mooie prestatie! Als tweede is Ilse Uithoven geëindigd, ook van WTC Maas-Waal, en derde plek is voor Annemieke van Steenis van VW Utrecht.

Bij de A-categorie was het verschil bij de individuele tijdrit tussen de nummer 1,2 en 3 zeer klein, steeds 1 seconde. Handgeklokt reed Laura Gorter (CS030) 24.07 over de 15,6 km, Lieske Coumans (WTC de Amstel) 24.08 en Linda Klein (RETO) 24.09. De rensters waren dus aan elkaar gewaagd. Linda Klein maakte kans op de eindoverwinning in de categorie A maar kwam uiteindelijk 5 punten tekort. De Doltcini leiderstrui ging naar Janneke van Rooijen (Rapha Cycling Team). Janneke is de winnares van de VW competitie 2018 categorie A geworden voor Linda Klein en Samantha van Steenis (RETO) op een derde plaats.

Eerste 3 ind klassement cat A Huldiging ind tijdrit cat A
Links: podium eindklassement individueel cat. A  |  Rechts: podium Tijdrit cat. A

Over drie weken, op zaterdag 15 september, sluiten we de competitie af met de traditionele ploegentijdrit in Nieuwer ter Aa. De strijd om de beste ploeg lijkt te gaan tussen RETO en WTC de Amstel.

Uitslagen:
Eindstand individueel klassement 2018
Individuele tijdrit
Tussenstand ploegenklassement 2018

Comments are closed.

Contact Us