Uitslag Ulysses zondag 1 mei 2022

Een mooie en geslaagde start van de competitie VW 2022 op het clubparcours van ARC Ulysses in Amsterdam-Noord.

Het nieuwe initiatief, een instapkoers, was een succes. Onder leiding van de trainsters Astrid, Elly en Claar werd in het eerste gedeelte van de koers aandacht besteed aan verschillende aspecten van het wedstrijdrijden. Zoals in een peloton door de bocht, van achterin de groep naar voren rijden, demarreren en de do’s en don’ts van het rijden in het peloton. Daarna ging de koers los en eindigde de wedstrijd in een massasprint die werd gewonnen door Ella van der Veer (Hanzerenners Zwolle) voor Dominique Vrouwenvelder (R&TC Groenewoud) en Roos Anneveldt (CS030).

Bij categorie A stonden 15 rensters aan het vertrek. In de strijd om de leidersprijs liet Maya Mokasay (Skits) zich aan het begin van de wedstrijd nadrukkelijk zien en bouwde een voorsprong in punten op. Charlotte Oostland (VW Amsterdam) probeerde dichterbij te komen maar dat lukte uiteindelijk niet. De leidersprijs ging naar Maya. In de eindsprint lieten andere rensters zich van voren zien. Doris de Rooij (Gaul!) drukte haar wiel net iets eerder over de streep dan Marcella van Wanrooij (de Meet) die tweede werd. Petra van Leeuwen (WV de Amstel) maakte het podium compleet.

Voor VW Amsterdam (VWA) was het parcours van Ulysses een thuiswedstrijd. De rensters van VWA hebben hier optimaal gebruik van gemaakt en gaan aan de leiding in het ploegenklassement.

Alle 2022 uitslagen en tussenstanden zijn hier te vinden.

Foto’s van Duane verschijnen binnenkort op zijn site www.deegee-foto.nl

Comments are closed.

Contact Us