Uitslag wedstrijd bij HSC de Bataaf || Eindstand individuele klassementen

De laatste wedstrijden die meetellen voor het individueel klassement competitie VW 2019 zijn verreden op het parcours van HSC de Bataaf in Zwanenburg. Daarmee zijn de winnaressen van 2019 bekend en weten wie definitief in het bezit zijn gekomen van de Doltcini leiderstruien.

In de categorie A was Lieske Coumans (WTC de Amstel) al zeker van de overwinning. Floor Peters (WTC Maas-Waal) is door haar tweede plaats gisteren ook op de tweede plaats in het eindklassement geëindigd. De derde plaats is voor Leonie Balter, een teamgenoot van Lieske.

Marije Hengeveld (VW Eindhoven) is de winnares geworden bij categorie B voor Myrthe Drogtrop (individueel) en Merel Wielink (ook van VW Eindhoven).

Na afloop van de ploegentijdrit worden de prijzen van het individueel klassement uitgereikt.

In de laatste wedstrijd van categorie B draaide het om de winst in het eindklassement. Marije Hengeveld was leidster maar op vakantie en reed daarom niet mee. Aan haar teamgenoten van VW Eindhoven de schone taak om ervoor te zorgen dat Myrthe Drogtrop niet zou winnen, want dan verloor Marije alsnog haar leidende positie.

De rensters van VW Utrecht wilden er een attractieve wedstrijd van maken en kozen de aanval. Een vroege demarrage van Maureen Groot Koerkamp (VW ’s-Hertogenbosch) en Stasja Aspers (VW Utrecht) bleek ook de beslissende te zijn. De rensters van VW ’s-Hertogenbosch en VW Utrecht controleerden de koers en voor de rensters van VW Eindhoven was dit een ideaal scenario. Maureen won de leidersprijs en de koers voor Stasja. De sprint van het peloton werd met overmacht gewonnen door Veerle Rusche (VW Utrecht).

Bij categorie A stonden er ‘blokken van’ HSC de Bataaf, WTC Amstel en ASC Olympia-Fietsbelles aan de start, aangevuld met twee rensters van WTC Maas-Waal en enkele individuele rensters. Het lukte niemand om alleen of met een groep weg te rijden. Wel werd er volop gestreden om de leidersprijs die uiteindelijk met één punt voorsprong werd gewonnen door de jongste deelneemster Sanne van Heel (WTC Maas-Waal). Het draaide uit op een sprint met de volledige groep en hierin liet Petra van Leeuwen (WTC Amstel) zien over heel rappe benen te beschikken. Zij won met gemak (vanuit de jurywagen gezien….) voor Floor Peters (WTC Maas-Waal) en Caroline Folmer (ASC Olympia-Fietsbelles).

De volledige uitslag van de wedstrijd bij de Bataaf alsook de eindstand van de individuele klassementen en de tussenstand in het ploegenklassement zijn bijgevoegd. Uiteraard ontbreken de huldigingsfoto’s van Duane van der Geld niet; meer foto’s staan binnenkort op zijn website: www.deegee-foto.nl

Comments are closed.

Contact Us