Uitslag wedstrijd comp VW – JVR de Batauwers Tiel za 21 mei 2022

De tweede wedstrijd van de competitie VW 2022 werd verreden op het clubparcours van JVR de Batauwers in Tiel. Een parcours waar we niet eerder een wedstrijd hebben georganiseerd en afgaand op de reacties voor herhaling vatbaar.

Voor de instapkoers stonden 23 rensters aan het vertrek. Veel positieve geluiden gehoord over dit nieuwe initiatief. De trainsters Astrid, Elly en Birgitta hebben het eerste half uur aandacht besteed aan verschillende aspecten van het wedstrijdrijden, gevolgd door ongeveer een half uur koers. De wedstrijd werd gewonnen door Lucy Schoen (VW Amsterdam) die in de eindsprint twee rensters van het combinatieteam Kek/R&TC Groenewoud voor wist te blijven. Simone Rademakers werd 2de voor haar teamgenoot Dominique Vrouwenvelder.

Bij categorie A stonden 17 rensters aan het vertrek. Met daarbij vier rensters van VW Rotterdam. De strijd om de leidersprijs ging tussen Ilona van Ginneken (de Domrenner) en Sanne Krist (VW Amsterdam). Met 9 tegen 7 punten ging de leidersprijs uiteindelijk naar Ilona. In de eindsprint speelden Ilona en Sanne geen rol van betekenis. Simone Emens (CS030) wist de koers te winnen door in de eindsprint Petra van Leeuwen (WV de Amstel) en Daisy Goedhart te verslaan. Doris de Rooij (Gaul!) werd vierde en weet daarmee haar leidende positie in het individueel klassement te behouden.

De overige foto’s van Duane  zijn te vinden op zijn site www.deegee-foto.nl.

In het ploegenklassement staat VW Amsterdam bovenaan, voor VW Rotterdam en CS030.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 25 juni op het clubparcours van TWC de Kempen in Dommelen. Inschrijven kan via de KNWU site

Comments are closed.

Contact Us