Uitslag wedstrijd comp VW – TWC de Kempen za 25 juni 2022

Op het clubparcours van TWC de Kempen in Valkenswaard/Dommelen is de derde wedstrijd van de competitie VW 2022 verreden.

Na twee keer een instapkoers stond nu een wedstrijd voor categorie B op het programma. Na een neutralisatie van 15 minuten reden de 15 rensters een wedstrijd over 40 minuten en 3 ronden. Dominique Vrouwenvelder (Kek/R&TC Groenewoud) had haar zinnen gezet op de leidersprijs. Ze sprokkelde 6 punten bij elkaar en dat waren er 2x zoveel als Elly Kampman (VW ’s-Hertogenbosch), waardoor Dominique de leidersprijs, geschonken door Ride Out – Amsterdam, in ontvangst mocht nemen. De eindsprint werd gewonnen door Mayke Nusselder. Ze wist de winnares van de wedstrijd in Tiel, Lucy Schoen (VW Amsterdam), voor te blijven. De derde plaats was voor Dominique Vrouwenvelder.

Bij categorie A stonden 11 rensters aan het vertrek. Voor de leidersprijs stond er geen maat op Sanne Krist (VW Amsterdam). Maar liefst 18x (!!) kwam ze als eerste over de streep. Michèle Ritzen en Sterre Witteveen (ook VW Amsterdam) bleven steken op 3 punten. In de eindsprint ging het tussen Berdine Bakker (VW Rotterdam en in 2017 winnares van de Competitie VW) en Else Dekker (VW Amsterdam). Berdine drukte haar voorwiel net iets eerder over de streep dan Else en won daarmee de wedstrijd. De derde plaats ging naar Michèle Ritzen.

VW Amsterdam deed goede zaken voor het ploegenklassement. Ze vergroten hun voorsprong op de nummer 2 VW Rotterdam. Kek/R&TC Groenewoud schoof op naar plaats 3.

De volgende wedstrijd is een omnium op zondag 10 juli op de Nedereindse Berg in Utrecht.

Comments are closed.

Contact Us