Uitslag wedstrijd Papendal

Zondag 14 juli is de 5de wedstrijd in de competitie VW verreden op het snelle 1600 meter lange parcours op Papendal (Arnhem). Miriam en Brenda van RETO hebben de organisatie van deze wedstrijd voor hun rekening genomen, waarvoor dank!

De wedstrijd was onderdeel van competitie VW én competitie Oost.

In zowel categorie B als categorie A lukte het niet om een ontsnapping op touw te zetten die stand hield tot aan de finish. Marije Hengeveld van VW Eindhoven liet in de eindsprint van categorie B zien waarom zij de Doltcini leiderstrui draagt en op kop gaat in het individueel tussenklassement. Met een duidelijke voorsprong kwam ze als eerste over de streep. Het verschil tussen de nummers 2 en 3 was slechts een banddikte. De fotofinish moest bekeken worden om te kunnen zien dat Veerle Rusche (VW Utrecht) tweede was geworden voor Laura Merkenhof (RETO).


Finishfoto categorie B

Ook bij categorie A kwam het gehele peloton op de eindstreep af. Hier was het Sanne Prins van AWV de Zwaluwen die er, naast de leidersprijs, met de winst in de wedstrijd vandoor ging. Zij versloeg Shawna Beaudet (WTC de Amstel) en Wilja Klein Teeselink (Klein Verzet) die respectievelijk 2de en 3de werden. Lieske Coumans, leidster in het Doltcini tussenklassement, werd 5de en dat levert voldoende punten op om nu al zeker te zijn van de winst in het eindklassement categorie A. Gefeliciteerd Lieske!


Finishfoto categorie A

De beste teamprestatie ging naar ‘de thuisploeg’ RETO (78 punten) voor VW Utrecht (68 punten) en VW Eindhoven (56.1 punten). De eerste plaats in het ploegenklassement blijft daarmee voorlopig in handen van WTC de Amstel.

  
Podium categorie B (links) en A (rechts)

Op zondag 25 augustus wordt op het clubparcours van de Bataaf in Zwanenburg de laatste wedstrijd voor het individueel klassement verreden. Dan wordt ook bekend of Marije haar leidende positie in categorie B weet te behouden.

Comments are closed.

Contact Us