Uitslag wedstrijd WV de Amstel

Op het parcours van WV de Amstel is de laatste wedstrijd verreden die meetelt voor het individueel klassement van de competitie VW 2021. Dat betekent dat de nummers 1,2 en 3 bij categorie A en categorie B bekend zijn.

Winnares bij categorie A is geworden Sophie Baartman (VW Utrecht), voor Ilona van Ginneken (De Domrenner) die 2de werd. Frederieke Drost (WV de Amstel) eindigde op de 3de plaats.

In categorie B werd het eindklassement gewonnen door Nienke Klaassen (KEK Nijmegen), voor Vanessa Deen (VW Utrecht) op de 2de plaats en Else Dekker (VW Amsterdam) die 3de werd.

Het omnium bestond vandaag uit een sprint staande start over 200 meter, een tijdrit van 1 km (= 1 ronde op parcours van de Amstel) en een klassementswedstrijd. In categorie B scoorde Else Dekker een onvervalste hattrick door alledrie de onderdelen te winnen. Een knappe prestatie van deze snelle renster! Bij de tijdrit deelde ze die 1ste plek met Nienke Klaassen. Nienke was vandaag met een plan naar Amstelveen gekomen: ze wilde haar voorsprong van één punt op Vanessa in het individueel klassement verdedigen. In de sprint over 200 meter moest ze Vanessa voor laten gaan maar bij de tijdrit en de klassementswedstrijd eindigde ze voor Vanessa. Daarmee werd Nienke vandaag 2de maar overall winnares. De eerste keer dat een renster van KEK de eindoverwinning pakt.

In categorie B had Sophie Baartman een soortgelijk plan. Ook zij ging voor de eindoverwinning in het individueel klassement. Haar voorsprong op de nummer 2, Ilona van Ginneken, was 9 punten. In het eerste onderdeel, sprint staande start, gaf Sophie gelijk haar visitekaartje af door de overwinning voor zich op te eisen. De winst in de tijdrit ging daarna naar Ilona voor Frederieke (2de) en Sophie op de 3de plaats. In de afsluitende klassementswedstrijd stelde Sophie haar overwinning veilig met een 4de plaats. Frederieke wist de klassementswedstrijd te winnen met een zeer sterk gereden race, waarin ze ruim 20 van de totaal 30 km solo op kop reed en verreweg de meeste punten pakte.

Volgende week sluiten we deze jubileumeditie af met de ploegentijdrit in Nieuwer ter Aa. Dan weten we wie de beste ploeg van 2021 is. Op dit moment staat WV de Amstel op kop met 173,2 punten, gevolgd door VW Utrecht met 160,1 en de Domrenner met 114,1. Het wordt zaterdag een spannende strijd. Zowel de Amstel als VW Utrecht staan met 3 teams aan de start.

Comments are closed.

Contact Us