Uitslagen competitie VW – HSV de Kampioen 3 juni 2018

Op een zonovergoten recreatieterrein Spaarnwoude is de derde wedstrijd van de competitieVW verreden. De organisatie van de Zes Bochten van Ammerzoden had haar wedstrijd afgelast en het alternatief werd het parcours van HSV de Kampioen in het Westhoffbos, vlakbij Spaarndam. Er werd erg enthousiast gereageerd op het 3200 meter lange parcours dus wie weet volgend jaar weer.

In de B-categorie gingen 23 rensters van start. Het lukte geen van de rensters om weg te komen uit de greep van het peloton en daarom eindigde de wedstrijd in een massasprint. Het werd een compleet WTC Maas-Waal podium, waarbij Ilse Uithoven verreweg de snelste was. Het verschil tussen de nummers 2 en 3, Leonie van Tuijl en Truus Brands, was minimaal. De beelden op de video moesten een aantal keer worden teruggedraaid om de uitslag vast te stellen. De leidersprijs was voor Ilona van Ginneken. Door de overwinning klom Ilse op naar de eerste plaats in het tussenklassement en mocht zij de Doltcini leiderstrui in ontvangst nemen. In het klassement staan Leonie van Tuijl en Janneke van Rooijen (Rapha Cycling Team) op de plaatsen 2 en 3.

Bij de A-categorie stonden 36 rensters aan het vertrek. Het was een levendige koers met verschillende uitvalspogingen die uiteindelijk leidde tot een kopgroep van 7 rensters. Goed samenwerkend bouwden zij de voorsprong op de rest van het peloton uit tot bijna 50 seconden. In de eindsprint was Linda Klein van RETO de snelste voor Danielle de Jong van HSC de Bataaf en Christel Janssen van VW Amsterdam. Door de winst in de eindsprint ging ook de leidersprijs naar Linda. In het tussenklassement gaat Janneke van Rooijen (Rapha Cycling Team) aan de leiding. Zij reed, na de eerste 2 wedstrijden in de B-categorie te zijn gestart, mee in de A-categorie, sloot gelijk aan in de kopgroep en werd daar 5de.

Volledige uitslag (en tussenstanden).

Met wederom dank aan onze sponsor Doltcini voor het beschikbaar stellen van de prijzen en leiderstruien.

Huldiging A categorie Huldiging B categorie winnares leidersprijs B categorie

Foto’s categorie A¬†|¬†Foto’s categorie B

Comments are closed.

Contact Us