Uitslagen Papendal

Op een mooie zomerse zondagochtend werd de 5de rit in lijn van de competitie VW 2017 verreden op Papendal. Sanne de Krijger van RETO had het initiatief en de organisatie voor deze wielerronde op zich genomen. En met succes! Bij de B-categorie stond de top 3 van het individueel klassement aan de start met Nathalie Hoogeveen van WTC de Amstel in de door Doltcini gesponsorde leiderstrui. Na een levendige koers met Jocelyn Joosten van VW Rotterdam als meest strijdlustigste renster, kwam het bijna voltallige peloton van 29 rensters op de eindstreep af. Suzanne Mulder won voor Floor Peters en Claudia van Heel. Alle drie rensters van WTC Maas-Waal; een mooie prestatie van dit team. Met haar 2de plaats nam Floor Peters de leiding in het algemeen individueel klassement weer over van Nathalie Hoogeveen.
eindsprint A categorie   eindsprint B categorie

In totaal 24 rensters vertrokken in de A-categorie. Verschillende deelneemsters kwamen net terug uit de Alpen of Dolomieten waar zij de Marmotte / Maratona Dolomites hadden gereden. Die klimmersbenen kwamen goed van pas op het 1500 meter lange parcours met 5 meter hoogteverschil per ronde…… Net als in de B-categorie eindigde de wedstrijd in een massasprint, die Annet de Ridder van Jan van Arckel afgetekend won. Het verschil tussen de nummers 2,3 en 4 was minimaal. Na het bekijken van de video werd duidelijk dat Brenda Bakker en Miriam Fuselier, beide van RETO, op de 2de respectievelijk 3de plaats waren geëindigd. De eerste plaats in het individueel klassement blijft in handen van Berdine Bakker van VW Rotterdam.

huldiging A categorie   huldiging B categorie

Ondanks de goede prestaties van WTC Maas-Waal en RETO waren deze teams niet de winnaar van het dagklassement voor ploegen. Deze door Rapha beschikbaar gestelde prijs ging naar CS030 die met 11 rensters aan de start verschenen. In het ploegenklassement zijn het wel RETO en WTC Maas-Waal op de 1ste en 2de plaats met een verschil van slechts drie punten. De nummer 3 (VW Rotterdam) staat daar 32 punten achter dus er is nog van alles mogelijk in de twee resterende tijdritten.

De volgende, en laatste wedstrijd voor het individueel klassement, is de individuele tijdrit op zondag 27 augustus in Nes aan de Amstel. Met de minimale verschillen in de top van zowel de A- als B-categorie belooft dat een spannende strijd te worden. Zeker omdat tijdrijden een heel andere discipline is dan de ritten in lijn….

Comments are closed.

Contact Us