Uitslagen ploegentijdrit Nieuwer ter Aa en definitief ploegenklassement 2016!

2016-ploegentijdrit-nr-1-2-en-3Een zinderende afsluitende ploegentijdrit bij Nieuwer ter Aa op 17 september! 32 ploegen legden de vrijwel windstille ronde van 10 kilometer bij Breukelen drie keer af. Met 45.39 en slechts 2 seconden verschil op hun naaste rivalen ging WTC De Amstel 1 (Aagtje Dijkman, Astrid Schop, Judith van Maanen, Lisanne Immerzeel) met de overwinning aan de haal. Het was HRTC Dok 1 (Denise Betsema, Serina Schouwenaar, Tanja Ites, Simone Betsema) dat net tekort kwam. De derde plaats ging met 45.52 naar VW Rotterdam 1 (Linda Stuurman, Esther van Leeuwe, Hedwich Bekius, Arwen Altenburg).

Hoe spannend het ook was, het ploegenklassement kende geen grote verschuivingen meer. HRTC Dok won met een enorme marge, te danken aan vele overwinningen maar ook een altijd hoge opkomst van deze ploeg. VW Amsterdam en Cyclogirls kwamen wel bijna gelijk. Uiteindelijk eiste Amsterdam de 2e plaats op en moest Cyclogirls genoegen nemen met plaats 3.

De uitslag van het individuele klassement was in Julianadorp al bepaald, maar daarvoor moesten de winnaars nog wel gehuldigd worden. Die huldiging vond plaats in de zon, bij de permanence in het natuurgebied Bosdijk. Foto’s van de hele dag zijn gemaakt door Duane van der Geld, en kun je vinden (en bestellen!) op zijn site.

2016-huldiging-ploegen-3

(foto’s: Duane van der Geld)

2016-ploegenklassement-nr-1-2-en-3 2016-ind-klassement-1ste-4-categorie-b 2016-ind-klassement-1ste-3-categorie-a

Volledige uitslagen Ploegentijdrit (in Excel) 

Volledig ploegenklassement 2016

Volledig individueel klassement 2016

Comments are closed.

Contact Us